Селфи на Владислав Панев с Пеевски разгневи потребители във фейсбук

Светът е оцелял, защото се е смял, коментира Панев, след като изтри публикацията

Ружа Райчева 09 декември 2021 в 15:52 9467 1

Снимка фейсбук

Владислав Панев от "Демократична България" публикува селфи със завърналия се в Народното събрание Делян Пеевски на официалната си страница във фейсбук и предизвика бурна реакция в социалната мрежа. 

Публикацията, озаглавена "Днес в парламента", беше изтрита след едва половин час, най-вероятно заради множеството остри негативни реакции под нея.

Някои реакции бяха по-умерени: "Хората невинаги разбират хумора.", "Може би е иронична снимка, но някак изглежда доста отвращаващо", докато повечето от коментиралите потребители реагираха силно негативно: "Доста странно решение за тази снимка. На много хора никак не им е забавно...", "Загубихте ме, глупава постъпка. Снимка с един.... Бутонът "Не харесвам" е натиснат."; "Хората едвам оцеляват, а той се ухилил до новата си дружка", "Голямо падение, толкова ли е важно да се щракнете до един престъпник?" и "Гордеете се с тази снимка? На мен ми се плаче. Подигравка с български народ.";

Въпреки че бе изтрита, снимката събра над 300 коментара за половин час. Самият Владислав Панев коментира случката, след като изтри публикацията си: 

"Радой Ралин казваше - „Светът е оцелял, защото се е смял“. Нека не забравяме да го правим!"

На шега още от миналата седмица Панев разговаряше с представители на ДПС да му уредят да си направи селфи с Делян Пеевски. Очевидно е успял.

По-късно Владислав Панев написа още един статус по въпроса: 

"По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път.
Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно.
Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови