На 15 декември ще имаме нова Конституция, обяви Пеевски

Той благодари на патриарха, че е "решил въпроса" с Руската църква

Ружа Райчева 26 септември 2023 в 12:19 2792 3

Делян Пеевски и пиара на ДПС Велислава Кръстева

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Делян Пеевски и пиара на ДПС Велислава Кръстева

Депутатът от ДПС Делян Пеевски направи поредната си дневна сводка и начерта плана за приемане на промените в Конституцията, предложени от "Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ и ДПС. 

"Реалното първо четене ще бъде на 6 декември в пленарната зала, след това на 13 декември ще има заседание на Комисията по конституционните въпроси, на 14 декември ще се гласува на второ четене, а на 15 декември - на трето четене", каза днес пред журналисти в кулоарите на парламента Пеевски. 

В предходното Народно събрание на репортерите редовно им се налагаше да тичат след Пеевски, но откакто парламентът се премести в старата сграда на Партийния дом той говори с медиите почти всекидневно, като тази сутрин сам дойде при журналистите.  

Делян Пеевски не вижда вариант още сега да се събере мнозинство от 180 народни представители, които да подкрепят предложените от "Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ и ДПС конституционни промени. ДПС до момента са водили разговори с всички парламентарни групи за промените в Конституцията, но не виждат в момента да имат мнозинство, поради което ще се наложи трето гласуване, обясни депутатът. 

Вчера Пеевски настоя храмът "Св. Николай Мирликийски", познат като Руската църква, да бъде незабавно отворен. Същевременно ДПС ще внесе искане за допълнително финансиране на Руската църква. На въпрос защо му е толкова важна църквата, Пеевски отговори: 

"Всяка църква ни е важна, не може една църква да стои затворена. Благодаря на патриарха, въпросът беше решен."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

26.09 2023 в 14:52

Нямам спомен ДПС да е обявило нещо, без значение какво и то да не се е случило. Но както се казва в такива случаи: Дяволът се крие в детайлите...

2099

2

Mateevk

26.09 2023 в 14:12

България стигна дотам да изкоренява комунизма с водещата роля на бившите комунисти. С тухно мнозинство беше приета и сегашната конституция. Този абсурд ни се случи преди почти 34 години и още берм плодовете от него. Та сегашният абсурд по-голям ли е се питам? Нашият манталитет ни осъжда на това.

850

1

pr07ecH70r

26.09 2023 в 12:42

Щом стигнахме до там, че шопара престъпник и предател от най-НЕбългарската партийка да пренаписват Българската конституция... с България вече наистина е свършено.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков