МВР ще бори битовата престъпност с обучения на роми

OFFNews Последна промяна на 05 април 2016 в 15:27 2270 3

МВР ще бори битовата престъпност с обучения на роми

МВР предлага 110 мерки за справяне с битовата престъпност. Това стана ясно на заседание на Националния съвет по превенция на престъпността, на което е обсъден план за борба с конвенционалната престъпност за периода 2016-2018 г.

Въпреки че според статистиката на МВР за престъпността деянията не са класифицирани по етнически принцип, от ведомството са предвидили мерките, които са свързани с работа с ромското население в страната. Това включва мерки за заетост и образование на маргинализираните групи, включително и ромите.

"Към момента имаме план с над 110 мерки, които ще бъдат приложени с оглед на превенция на конвенционалната престъпност. Нашият акцент е върху превенцията, върху предварителните мерки, а не върху конкретните оперативни мерки за справяне с този тип престъпност. Считаме, че от тук трябва да започнем", каза вицепремиерът Румяна Бъчварова, която председателства съвета.

МВР ще проведе разяснителна кампания сред ромите, които купуват фирми със задължения към бюджета. Това е често използван подход от престъпни групировки. 

Бъчварова изброи и други мерки, залегнали в плана: изграждане на сигурна и безопасна среда в населените места, създаване на условия за намаляване на риска от престъпления сред уязвими групи, изграждане на устойчиви партньорства за превенция на престъпността между органите на държавната власт, НПО, бизнеса и гражданското общество, изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитаване в дух на отговорност и развиване на гражданска култура и техническо и организационно обезпечаване на превенцията на престъпността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2016 в 10:43

Айде пак общи балалайки и нищо конкретно.Цитирам "изграждане на сигурна и безопасна среда в населените места".Как ще се изгражда таз среда, кой ще контролира този процес.Пак приказки, заявления и накрая ще има едно голямо нищо.ПОлицаите просто трябва да се вършат работата, да повишавата нивото на своята компетентност и ефективно да борят престъпността.А не да са на здравей здрасти с най големите мутри и апаши.

05.04 2016 в 16:56

Това е кауза пердута от самото начало.

05.04 2016 в 16:33

"МВР ще проведе разяснителна кампания сред ромите, които купуват фирми със задължения към бюджета. Това е често използван подход от престъпни групировки. "

Ще се самокопирам от друг форум:
"Проблемът е в чл.15 и чл.16а от Търговския закон.
Решението е много просто, но законодателно: Сделка с предприятие с установени задължения за данъци и осигуровки да се допуска само при условие, че правоприемникът представи обезпечение на вземанията или неотменима банкова гаранция. Службата по вписвания да изисква:
1. Справка за задълженията към датата на вписването;
2. Обезпечения или банкова гаранция в размера на задълженията;
3. Уведомление на НАП, че към датата на вписване няма започнало или наличие на обстоятелства за започване на ревизионно производство. При наличие на производство или започване на такова, вписването се извършва след приключването му и евентуално обжалване на всички инстанции."