Quantcast

МВР: Няма непосредствена заплаха за България, пълен контрол по границите

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2015 в 14:28 4312 8

Снимка МВР - пресцентър

Българското правителство активира Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията в разширен състав във връзка с терористичните атаки във френската столица.

В днешното заседание на щаба участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главаният прокурор Борислав Сарафов, министрите Николай Ненчев, Ивайло Московски и Петър Москов, ръководителите на ДАНС, ДАР и други специални служби.

"Анализът на последните събития констатира, че системата за сигурност в Европа е застрашена. За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката", съобщават от пресцентъра на МВР.

За територията на България са задействани следните мерки:

∙ Повишава се нивото на мерки за сигурност;

∙ Засилва се нивото на граничен контрол на външните граници;

∙ Засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна;

∙ Засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България;

∙ Засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора.

Препоръчва се на българските граждани, при възможност, да преосмислят своите планове за пътуване във Франция, съобразно променената ситуация.

Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на България, съобщават от ГД „Гранична полиция“.

По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати в Париж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2015 в 18:52

Като гръмна Чернобил пак нямаше опасност.

14.11 2015 в 18:01

Нашите служби преди разправяха същото и видяхме какво се случи в Бургас. Изобщо такива изявления нямат никакъв смисъл. Ако има заплаха се неутрализира, ако няма заплаха не се коментира.

14.11 2015 в 17:13

Аз за България съм спокоен. Нашата полиция е голяма сила.Само като им кажем, че терористите идват, за да им вземат 20 заплати и жив терорист няма да остане.Ще скочат организирано и мощно като един. А иначе- много тъжен ден за цяла Европа.

14.11 2015 в 16:09

Няма България, няма Франция. Няма Париж, няма София, няма Долно Нагорнище. Всички сме в една единна цивилизована, християнска Европейска страна.Когато го боли Париж, боли ме и мен. Ако не сте разбрали, има война. От една страна Цивилизацията, Прогреса, Доброто - от другата Ислямът.
Крайно време е това да бъде разбрано и от розовите евросоциалисти, и от нашите държавни главатари. Дюнерджийниците няма да ни помогнат.

14.11 2015 в 15:40

Колко бутафорно решение.
Трябва напълно да затворим границата с Турция, да позиционираме армията по нея и да завършим стената.
Да изгоним всички бежанци и емигранти обратно БЕЗ Сирийски жении деца (може и мъжете, които са бащи на децата, но без други мъже).
Трябват мерки, а не да режем парите на МВР и да забраняваме отоплението на дъряа и въглища.

14.11 2015 в 15:37

Хванахте ли атентаторите от Бургас бе, спецове?

14.11 2015 в 15:24

Дрън-дрън...

14.11 2015 в 15:13

Мамини благи.
Гледат като насрани.
Тиквооооо.
Колко такива боклуци разреши да останат във България?
Надупи се на гибона и сега гледаш насрано.
Дано не се случи нещо такова у нас, защото цялата сган герберска ще го отнесете.