Москов: Заради ДПС в България има места без държавност

OFFNews 16 декември 2014 в 20:41 16395 16

Здравният министър Петър Москов.
Здравният министър Петър Москов.

„Такива като Алиосман Имамов (от ДПС) с политиката си доведоха до там в цели региони да няма държавност, да има анклави, където някакви партийни дерибеи купуват хората по избори – били те цигани или българи."

Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов пред bTV, като добави, че "ДПС не могат да дават морална оценка и да се чувстват оскърбени от решението линейки да отиват на рискови адреси само с гарантирана сигурност". 

Според Москов правото е на страната на милионите българи, които "са били крадени в продължение на години заради това, че ромите са в хватката на ДПС".

Той беше категоричен, че държавата трябва да влезе вътре в гетата и да реши проблемите там, което няма да се хареса на партията на Местан.

"От следващата година в Спешна помощ средно с 20% ще бъде увеличена заплатата на работещите там. А това, разпределено по методика, означава, че хората, работещи в наистина натоварените и отдалечените райони, ще получат значително увеличение и то ще бъде сравнимо със заплащането на колегите им, които работят в болниците. Това е стъпка към решението на кадровия проблем. Направихме ред промени, цяла нова концепция за начина, по който специализират лекарите, те ще имат възможността да специализират, докато работят в Спешна помощ", съобщи Москов.

Пациентите, които са неосигурени, няма да се ползват със същите правомощия като осигурените, ами ще имат на разположение ясно дефиниран спешен пакет от услуги.

„За всичко останало – моля, осигурявайте се”, призова министърът.

Той беше категоричен, че отговорност ще бъде търсена както от агресивни пациенти, така и от некадърни лекари, като даде пример с 2 медицински лица, оперирали грешната ръка на пациент в една от големите болници, в следствие на което били уволнени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!