Мъж от ромски произход ще съди Петър Москов за дискриминация

Ивайло Анев Последна промяна на 14 декември 2014 в 15:37 13031 39

Мъж от ромски произход е решил да съди здравния министър д-р Петър Москов за дискриминация.

Христо Николов обясни пред Нова телевизия, че вече е подал жалба в Комисията по дискриминация.

„Като гражданин на тази държава определям себе си за ром", заяви Николов и допълни: "Министър Москов, като човек заема публично място в обществото, си позволи да заяви - емоционално или под афект - че ще спре линейките в ромските гета и посочи статистика, за която вътрешният министър заяви, че няма такава”.

Става дума за огласените цифри, че от 225 нападения над лекари, 175 са се случили в ромските гета.

Според вече имало данни, че лекари от спешните екипи вече отказват помощ на хора в махали, където изобщо не е имало нападения.

Христо Николов не е доволен от това, че министърът е сложил всички роми под общ знаменател и обяви, че наскоро в Пещера лекари отказали да влязат в гетото. Николов обяви, че зам. здравният министър вече е бил сезиран за случая.

Николов, който беше част от протестите срещу кабинета "Орешарски" заяви, че желае най-строгите наказания, заради "нагнетено чувство, че някой е безнаказан. По думите му ромската общност също пропищяла от "изверги" от собствения си етнос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2015 в 05:34

ЦИГАНИ и ТУРЦИ с равни права в България! ЦИГАНИ И ТУРЦИ БЕЗ(!!!) ПРАВА НАД(!) БЪЛГАРИЯ.

Манго Джери може да съди някой за дискриминация в обществото след като докаже, че подложената на дискриминация група граждани е интегрална част от това общество!

ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ В ПРАВОТО ГЛАСИ: "НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧЕРПЯТ ПРАВА ОТ ПРОТИВОПРАВНО ПОВЕДЕНИЕ!"

Горепосочения мингиш да озапти развихрените си антидискриминационни страсти и да тръгне да събира пари - за компенсиране на пострадалите от циганска престъпност села, ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ЛЕКАРИ, ФЕЛДШЕРИ И Т.Н. ОТ ЦИГАНСКО НАСИЛИЕ !!!

20.12 2014 в 11:25

Ами да си ги лекуват роми, хора от тяхната етническа принадлежност! Може би взаимно ще си имат доверие и ще си оказват помощ! Нали са много солидарни и се защитават!
Измет долна!

18.12 2014 в 18:21

Само едно ще ви кажа ние не се наричаме роми този етикет го измислил някой "умен"политик ние сме си цигани и такива ще си останем, по повод коментарите на някой хора как не ви е срам да пишете такива неща първо се огледайте добре около вас след това се замислете/ако можете/и си задайте няколко въпроса :Циганите ли продадоха държава?, Циганите ли окрадоха държава?, Циганите ли са виновни пенсионерите да мизерстват с по 120 лв. пенсия? , Циганите ли са виновни,че ако се разболееш въпреки че си осигурен трябва да даваш пари за да ти се обърне внимание? Циганите ли са виновни,че по голяма част от хората мизерстват въпреки че работят? и още много такива въпроси. И друго искам да ви кажа кой сте вие за да ме обиждате с какво сте по различни от мен, с какво сте по добриот мен, вие познавате ли ме за да пишете такива неща -за съм циганка и се гордея с това ,а вие госпожи и господа коментатори знаете ли какви сте може някой ваш пра дядо да е циганин,турчин,гърк,руснак,немец или татар.

16.12 2014 в 22:56

Някой от коментиращите тук,сте бетер циганите

16.12 2014 в 10:01

Циганите са много хитри и нагли. Те нямат никакви задължения , знаят как да минават "тънко",но като става въпрос за права , много добре запознати са как да си ги търсят. И какви претенции имат мангалите за здравна помощ при положение , че почти всички са неосигурени ?

15.12 2014 в 18:57

А лекарите откъде да знаят къде ще ги бият и къде не.За това всички под един знаменател.Да си плащат тока, водата ,данъците и осигуровките.Нали искат да са равноправни , е докажете бе мангали с мангали

15.12 2014 в 16:38

Добре, навсякъде четем за тези пребити лекари от цигани, ама какво се случва после с тях - хващат ли ги, съдят ли ги по бързата процедура, влизат ли в затвора, за колко време?! Те си правят едно и също - чувстват се безнаказани, защото определени етнически партии застават зад тях и им плащат. Същитие тези вадят етническата карта, когато се почустват застрашени... Какво стана с промяната в Изборният кодекс за задължителното гласуване?!А ако се въведе и образователен ценз - тогава им е спукана работата. На там трябва да се гледа и действа! Дано това правителство има волята направи сериозни промени по този въпрос, за момента само Москов нарича нещата с истинските им имена.

"Аз подкрепям министър Москов
Общност" ТУК: https://www.facebook.com/ministerMoskov?fref=ts

15.12 2014 в 13:35

Здравни осигуровки плащаме солидно всички за сметка на пенсионери, роми, бежанци, социално слаби.... Ще продължаваме да плащаме. Здравето е за всеки. Лекарската помощ- избираемо право на всеки.

Говорим за реформа в сектора от години. Нужна е и за пациентите, и за лекарите. Пациенти сме всички (patient-търпелив). За една реформа е нужно търпение, и от пациенти, и от лекари.
Ясна посока, здрав разум, практически опит, смели решения- браво д-р Москов!

15.12 2014 в 07:58

Този индивид е допирач по автобусите, полицайте много добре го знаят!

15.12 2014 в 04:00

Не е ок министър да генерализира така (дори да е прав).
Лесно е да се сочат виновници, вместо да се търси решение на проблема.
С този подход нищо хубаво не ни чака като бъдеще.