Quantcast

Москов: Не ме вълнува истерията в ДПС. Лекарят няма емоционално отношение към тумора

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2015 в 11:30 51079 40

Петър Москов

Снимка Булфото/Евгени Димитров

Петър Москов

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. Аз като министър се занимавам с важни за хората неща. Въобще не ме вълнува истерията на ДПС, но, за да не решите, че бягам от този разговор, ще кажа, че господин Местан въобще не го интересуват реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Става дума за оцеляването на корпорацията "ДПС". Тази корпорация, която можеше да си позволява да създава банки като КТБ и да ги фалира, когато реши, а сега от нея не зависи нищо. Това е драмата на господин Местан. Не зависи, защото са извън управлението. Изпаднаха в парламентарна изолация. Обръчите от фирми, които доброволно или доброзорно събраха, се разбягаха. От там следва, че няма да имат пари да купуват избори. На тази корпорация гледам като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора. Стреми се да го изреже и изхвърли от организма."

С тези думи здравният министър д-р Петър Москов коментира пред Дарик поисканата му оставка от лидера на ДПС Лютви Местан и поискания вот на недоверие от ДПС пак заради здравния министър.

Попитан дали ще бъде кандидат за кмет на София, той отговори, че единствената му цел е успехът на здравната реформа и пълния мандат на правителството.

"Откъде накъде? Защо ме питате за това нещо. Единствената ми цел е успехът на правителството и успехът на целите в здравеопазването - пълен мандат и завършване на много дълго отлаганите реформи. Нямам други цели. Житейският ми път ме е подготвял за това. Доколко съм готов, ще се види в следващите няколко месеца", каза Москов.

Той припомни заложените в стратегията за реформа в здравеопазването цели, сред които промените в системата на спешната помощ и решаването на основните проблеми - кадровата криза и недобрата материална база. Той посочи, че стъпка в тази посока е средното увеличение на заплатите с 20%, което, по думите му, изравнява възнагражденията с тези в доболничната помощ, прави спешната помощ по-привлекателна, в резултат на което вече има заявки за постъпване на работа в спешната помощ. Като втора мярка той отбеляза промяната в цялостната философия за специализация на лекарите от спешната помощ.

"Това е завършен акт и можем да си го сложим на ревера. Наредбата вече е в Държавен вестник и лекарите могат да специализират различни от спешната помощ специалности."

Част от цялостната концепция, валидирана от Министерски съвет, е и цялостна програма за обучение на парамедици. Въвеждаме критерии и те са високи. Те първи ще се срещнат с вашето страдание и критериите за тяхната подготовка трябва да бъдат достатъчно високи, каза още Москов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2015 в 18:05

Москов , поздравления за куража , ама внимавай с приказките - шефа ти / Тиквата / сутрин пита какво да прави и вечер докладва какво е направил на султана на Булгаристан - Амед Доан

25.01 2015 в 19:19

Поздравявам министър Москов за смелостта и мъжеството да назовава проблемите с истинските им имена ,без излишен фалш и лицемерие! Намери се един доблестен и смел мъж да се противопостови на лицемерието и фалша на лидера на ДПС.Дано се намерят още такива държавни мъже, които безкомпромисно да работят за България и българите!Стига с криворазбраната толерантност към паразитната циганска общност!

25.01 2015 в 16:54

До 42-- за теб ДПС наистина изглежда изолирано, но фактите сочат, че е точно обратното. ДПС е по-силно от всякога и освен, че източиха напълнената от герб с милиарди кошница на ктб, дори умишлено не станаха втори на изборите за да предотвратят обществената паника, въпреки че като видиш герб първи и бкп втори пак си е за паника де, ама апатията и простотията в обществото са добре тренирани през годините. Колко години ни управляват ДС агенти и комунисти!? Иронията е пълна - дори днес премиерът ни е член на бкп и вербувана мутра станала ДС агент рискуваща живота си за бай Тошо и царя следователно доказала се като верна за поста си многократно за да се гордее всеки гербер, че е генерал. Но всеки гербер трябва и да се позаинтересува от автобиографията на водещите фигури в партията му, защото в момента гласуват срещу врага пак за него като пълни идиоти и ние пичовете се чудим да се смеем ли или да плачем.

25.01 2015 в 14:37

И на мен ми каресва как се е отдумал пред Местан

25.01 2015 в 12:42

До гео 32 - да ги подлуди всички ДПС-ари. Дотук прочистиха 60 % от депесарските кадри, остават още 40%.

Местан никога не е бил толкова жалък и ДПС в такава масирана изолация. Говори за вот на недоверие, а не може да събере за първи път 48 гласа за сда си внесе предложението в НС.

Като им вземат достъпа до европейските фондове на следващите избори няма да имат пари да си напазарува 100 000 цигански гласа. 100 000 гласа = 3 млн. лева. И няма да има фирми, които да му ги дадат. Без влияние в правителството и областните администрации и раздаване на обществени поръчки ан "нашите хора" никой няма да им даде и лев. А партийната субсидия ще им стигне само за 4-5 митинга и издръжка на партийния им апарат.

Критичното мнение против ДПС-арската мафия в страната е достигнало критично висока точка.

Ако въведат електронното гласуване автоматично ще дойдат от Европа , САЩ и канада поне 200 000-300 000 гласа и нито един от тях няма да бъде за ДПС. Плюс задължително гласуване , плюс огвраничаване на броя на секциите в Турция и ето ви ДПС на 5 %.

25.01 2015 в 11:27

Който мисли, че ДПС са просто престъпници, да види ултиматума на Ердоган към Европа, ДПС са турски наместници, но се оказа, че един българин е достатъчен, за да изпадне Ердоган в истерия. Как няма да изпадне в истерия, като само един българин да си отвори устата и лъсва цялата им мизерия. Например - от КТБ изчезват вдни милиарди уж откраднати от ДПС и Турция случайно прави фонд на същата стойност да купува хайтек фирми.

25.01 2015 в 06:56

ПРОПАДНАЛ ГЛАДЕН И ПРОСТ ДЕГРАДИРАЛ НАРОД.КОЙТО СМЯТА,ЧЕ ТОЯ НАРКОМАН ПРАВИ "НЕЩО" ЗА ВАС ИЛИ "ДОКТОРИТЕ" Е ПО-ГОЛЯМ ИДИОТ И ОТ НЕГО.ПРОСТО Е СЛЕДВАЩИЯТ ГОЛТАК КОЙТО ИСКА ДА СЕ ОБЛАЖИ(НАЯДЕ) ЗА ВАША СМЕТКА.ГНУС.

25.01 2015 в 04:19

Нa сaпун.