Москов: Индиана Джоунс и Лимончо източват Здравната каса

Това е недостойно поведение за един министър, обвини го Манолова

Нели Чолашка 19 декември 2014 в 12:14 14026 34

Петър Москов

Индиана Джоунс и Лимончо източват Здравната каса.

Това обяви от трибуната на парламента здравният министър Петър Москов при гласуването на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

"Еди кое си име - той е с апендицит, но е приет по пътека перитонит. Следващият - апендицит, но е приет по пътека перитонит. Следващият - стационарно е приет по пътека еди какво си".

Москов цитира документи от Инспектората на министерството от една от големите областните болници. Той обяви, че ще предаде тези документи на прокуратурата.

"Понеже е Коледа да кажем какво се случва в друга болница с отчетността, това са официални документи. Еди кой си, наричан от нас Индиана Джоунс, с хиляди усилия успява да се оперира (...). Лимончо, наричан от нас Портокалчо, остана да се оперира, защото се обади синът му от Канада. Това се случва в българските болници. И това ще се промени", обяви още Москов", разясни здравният министър.

"Г-н министър мога да сравня вашето изказване само с изказването на един бивш министър на вътрешните работи от тази трибуна като цитира някакви СРС-та (Цветан Цветанов, който обвини лекари от Горна Оряховица от трибуната на парламента)", нападна го Мая Манолова от левицата.

По думите й дейността на Москов се изразява единствено в атрактивни изяви.

"Дотук нищо по същество не сме чули. Красивите прикази за вашата реформа нямат никаква документална среда", обвини го Манолова. 

Тя заподозря здравния министър, че е дошъл в парламента, за да хвърли някакви обвинения срещу някакви директори на болници и хора от касата.

"Това е недостойно поведение за един министър - да хвърля обвинения срещу анонимни лица. Бъдете коректен да го направите по нормалния начин, за да могат хората да се защитят, призова го социалистката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!