Много социалисти промениха отношението си към ИТН, смята Александър Симов

OFFNews 17 май 2021 в 08:15 4035 1

Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а за политическа сила.

Това заяви Александър Симов – член на Националния съвет на БСП, по повод създаденото вчера ляво крило "Платформа "Социализъм ХХІ век". Съвсем нормално е в една партия, в която има вътрешнопартийна демокрация, да има и различни течения. От зората на своето съществуване българската левица винаги е имала различни течения в себе си. Нищо драматично не е станало. Да, в БСП има различия и те си личат. Даже те често получават такова медийно осветяване, че в един момент се създава усещането, че сякаш БСП се разпада по своите шевове, не смятам, че това е вярно, коментира Симов.

По думите му БСП се намира в по-добра кондиция в момента, а изборите на 4 април са били парадоксални в много отношения.

"Това бяха избори, на които малко се говореше за политика, и общо взето спечелиха партиите, които мълчаха. Надявам се изборите на 11 юли да са точно обратното. Защото 45-ият парламент с неговия кратък, буреносен и екзотичен живот всъщност постави отново някои политически въпроси и проблеми, на които трябва да се търсят конкретни решения", каза Симов. 

Той не смята, че следващата кампания някой може да мине с мълчание. Трябва да се говори ясно, точно, конкретно и подредено.

Според него доста социалисти са променили отношението си към партията "Има такъв народ". "Те бяха наградени от българския народ, те бяха феноменът на предишните избори. Искам да видя от тях конкретика, ангажимент, наистина поемане на отговорност, защото до момента тяхното поведение разочарова", допълни той. 

По думите му БСП иска и може да управлява. И ще се бори за доверието на избирателите.

"Тепърва ще уточняваме кампанията и посланията. Предстоят ни още две заседания на Националния съвет за определяне на водачите на листи и за определяне на целия състав на листите, каза още Александър Симов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!