Министърът на отбраната предложи Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване

OFFNews 13 март 2015 в 23:24 2575 1

Снимка БГНЕС

Йордан Бакалов.

Министър на отбраната Николай Ненчев ми предложи Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване, съобщи пред агенция Фокус министър-председателят Бойко Борисов.

Харесват се, познават се, аз също, така че ако вървим в тази посока, лесно може да се направи, заяви Борисов, цитиран от агенцията.

След съгласуване с премиера Бойко Борисов Йордан Бакалов е предложен за директор на службата "Военна информация" към Министерството на отбраната, съобщиха и източници на БТА от Министерски съвет.

Днес премиерът посочи още, че има готовност да съобщи и името на председателя на ДАНС, но това ще се случи в сряда на Министерски съвет.

Йордан Бакалов дълги години следеше специалните служби от парламента, той е депутат четири поредни мандата.

Председател е на Комисията по национална сигурност и член на Комисията по бюджета и финансите в 38-то НС. В 39-то Народно събрание е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група ОДС.

В 41-то Народно събрание е председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

В служебното правителство на проф. Близнашки Йордан Бакалов беше министър на вътрешните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!