Миков: Президентът заблуждава за консенсус за референдум

Нели Чолашка 19 март 2015 в 11:35 2888 12

Михаил Миков

Президентът заблуждава, че е постигнат консенсус за провеждане на референдум с местните избори.

Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна след обръщението на президента Росен Плевнелиев към депутатите, за да обобщи резултатите от разговорите в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените партии.

В изявлението си президентът каза, че ще използва конституционното си право и ще насрочи референдум за изборното законодателство заедно с местните избори през есента.

Той добави, че има съгласие референдумът да се проведе съвместно с местните избори и призова да се работи по това.

"Обещанията, заблудите са част от постоянно генерираното недоверие в политическата система у българските граждани”, обяви Миков.

Миков напомни, че на последните парламентарни избори половината от гражданите са казали: „Ние няма да гласуваме” и определи като заблуда, че в 43-ия парламент има широка представителност.

Лидерът на БСП уточни, че не може да има върховенство на закона, идващо от реформи в съдебната власт, когато върховния законодател орган преправя законите според интересите на лобистите и други държави и когато конституцията се погазва.

„Народът е жаден за справедливост, но не вижда в днешната среда опит за справедливост”, коментира той думите на президента.

Лидерът на БСП попита защо президентът не коментира новия външен дълг от 16 млрд. лв.

"За БСП има различни цели от тези, които президентът чертае. Искаме по-справедливо заплащане на труда и по-справедливо данъчно облагане. Ще настояваме за по-справедливо отношение към здравето на българския гражданин”, каза в заключение Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!