Миков подава оставка като председател на парламентарната група на БСП

OFFNews 08 май 2016 в 14:34 5165 1

Снимка Сергей Антонов

Михаил Миков подава оставка като председател на парламентарната група "БСП лява България".

Решението му идва след като загуби битката за лидерския пост на БСП. Той обясни, че подава оставка, за да може новото ръководство на партията да предложи и ново ръководство на групата.

"В живота не можеш само да печелиш, трябва да се научиш и да губиш. Важното е да го правиш с достойнство, а да не печелиш по никакъв начин, използвайки недостойни средства", коментира Миков.

Корнелия Нинова е новият председател на Столетницата. За нея на балотажа са гласували 395 делегати на 49-ия Конгрес на БСП, а за Миков - 349. Това съобщи председателят на комисията по избора Румяна Сидерова.

Още преди официалното обявяване на резултатите Нинова беше посрещната в зала 1 на НДК с ръкопляскания, възгласи "Победа" и "БСП". Тя получи букет червени рози.

Миков обясни, че не се чувства обиден от резултатите. Той обяви, че остава социалист.

След победата Нинова се поздрави с Миков и се снимаха заедно. 

"Искам да благодаря на делегатите, че ме освободиха от една изключително тежка отговорност. Желая ѝ на добър път. Днес след изборите, които много се говореше, че апарата ги прави се видя, че други ги правят в кулоарите. Така че тези обвинения да отпаднат и да отпаднат от БСП като демократична партия", каза още досегашният лидер на Столетницата.

За председател на Общопартийната контролна комисия е избрана Валентина Богданова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

1

Иван55

08.05 2016 в 18:33

Здравите сили победиха здравия разум. :)

"​БСП избра парите! Българското олигархично задкулисие винаги е мечтало за синьо-червена мъгла" Александър Йорданов във Фактор

Предисторията:
http://razuznavane.com/?p=392
http://razuznavane.com/?p=396
"Хората, които стоят зад Корнелия Нинова са много силни, защото освен много пари, имат власт и голямо влияние върху държавници и политици " - Това пък е финала на третия материал - http://razuznavane.com/?p=9721 .
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша