Миков: Няма задкулисни договорки за лидерския пост

ОFFNews 07 май 2016 в 23:20 3204 2

Няма задкулисни договорки за спечелването на лидерския пост в БСП.

Това е казал сегашният лидер на БСП и кандидат за нов мандат на поста Михаил Миков пред делегати по време на закритата за медии част от 49-тия конгрес на Столетницата.

Той бил провокиран от друг кандидат за лидерското място - председателят на БСП- Пловдив Георги Гергов, който намекнал, че изборът за лидер на партията е предрешен. Гергов казал още, че "избира всички, а никой не работи после".

Миков отговорил, че не иска скрити договорки за спечелване на лидерския пост и няма такива. Той казал още, че никога не е бил избиран или подкрепян от Гергов.

Миков говорил най-малко на закритото заседание. Обяснил пред делегатите, че вече е изложил вижданията си с политическия доклад, който прочете по време на откритата част от конгреса. "Лидерът партията не може да бъде с платформа, различна от официалната такава на БСП. Казах каквото имах да казвам", обявил той пред делегатите и добавил, че не иска да ползва предимство пред останалите кандидати за поста, като говори два пъти.

По време на закритото заседание четиримата опоненти на Миков се обявили, че партията се нуждае от промяна. Основната му конкурентка Корнелия Нинова обявила, че предлага нов курс за БСП. Тя коментирала, че в момента има всички условия за силна лява партия. Тя казала още, че ако стане лидер на партията, ще започне да провежда вътрешнопартийни допитвания.

Гергов бил критичен и към зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов. Лидерът на пловдивските социалисти обявил от сцената, че не вижда Стоилов като кандидат на Столетницата за президент. След като делегатите чули критиките на Гергов, той бил попитан какво предлага, но той отговорил, че ако го изберат, ще разберат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

2

ОФчар

08.05 2016 в 11:43

Срам! На къде отива партията-майка?

63994

1

Red or Dead

08.05 2016 в 00:10

Закуех....се.....ех.Миха, Миха.....да не земеш да заспиш..
 
X

Да помогнем на украинските деца!