Миков: Няма драматизъм в исканата оставка на Стойнев

Ивайло Анев 28 април 2015 в 15:48 2541 0

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Лидерът на БСП Михаил Миков

Лидерът на БСП Михаил Миков коментира, че не трябва да се вижда драматизъм в исканата оставка на Драгомир Стойнев като заместник-председател на партията.

По-рано тази седмица социалисти поискаха оставката на депутата и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев като заместник-председател на БСП по време на пленума на партията. Въпреки отсъствието на Стойнев, Явор Куюмджиев неочаквано е поиска оставката му заради поведението му през последните месеци като депутат и заради вината му за провала на проекта "Южен поток".

Председателят на социалистите днес заяви, че БСП е партията, в която най-много са искани оставки, а през последните 6 - 7 месеца постоянно се искат такива.

Миков поясни, че БСП има изградени партийни механизми и едва, когато протече дискусия, тогава ще обявят решението.

"Това не е толкова тревожно", обясни той и добави, че повече се тревожи от факта, че лидерът на АБВ, част от управляващата коалиция, Георги Първанов е поискал оставки на 5 министри. Според социалистът това е по-тревожно, тъй като можело да разклати цялата държава.

Миков добави, че от партията ще събират още подписи за искането им до Конституционния съд срещу дълга от 16 милиарда лева.

Утре или вдругиден трябва да бъде изпратено питането на социалистите до КС. Подкрепа щели да искат от Атака и АБВ. "В това няма закачка, както казва г-н Първанов, това е съвсем искрена покана", поясни Михаил Миков.

Миков каза още, заседанието на КСНС вчера се е опитало да изземе функциите на Министерския съвет и Народното събрание и фиксирането на процент от БВП, който ще отиде за отбрана, засяга както други сектори, така и бъдещи правителства. Н

ародният представител Атанас Мерджанов добави, че заседанието се е провалило заради действията на президента Росен Плевнелиев и заради това, че позициите на парламентарно представените партии не са били съгласувани предварително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови