Миков: Да не забравяме, че армията е гарант за свободата ни

OFFNews Последна промяна на 06 май 2015 в 11:07 2185 4

Снимка БГНЕС

Михаил Миков

"Уважаеми сънародници, нека никога да не забравяме, че Българската армия е последният и най-сигурен гарант за нашата свобода и независимост. Нека браним и уважаваме честта на българския воин – най-верният защитник на Свободна България".

Това написа председателят на БСП Михаил Миков във Facebook по повод празника на Българската армия и Гергьовден.

Ето какво още написа лидерът на социалистите:

Днес е Гергьовден – празник с национално, обществено и църковно значение. Честито на онези, които носят името на Св. Георги Победоносец и на всички останали именици, които празнуват днес.

За нас 6 май е също Ден на храбростта и Българската армия – празник, на който почитаме българските войници и техните командири. Нека смирено си спомним за лишенията и жертвите на българския воин – от Шипченската епопея и Битката при Гургулят, до боевете на Драва и всички други сражения, осигурили и подплатили независимостта и достойнството на Свободна България.

Когато отдаваме заслужена почит на българските воини за готовността им да демонстрират храбростта и самоотвержеността на своите предци, трябва да признаем, че днес те заслужават повече, отколкото получават от Родината, изискваща от тях най-ценното – живота им. Когато говорим колко е важно Българската армия да бъде подсигурена технически и ресурсно, за да изпълнява задълженията си, ми се ще да заявим със същата категоричност, че кадровият военнослужещ трябва да чувства нашето уважение и да разчита на справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг. Защото неведнъж историята ни е обръщала внимание, че не толкова скъпото въоръжение, а високият боен дух и усещането за справедлива кауза са движещите сили на победата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.05 2015 в 23:56

Наглостта на тези комунисти край няма!

06.05 2015 в 12:04

Смешник.

06.05 2015 в 11:30

Миков, твойта свобода е гарантирана от руската армия, а това, че нашата армия е пълна с руско-комунистическа агентура, не ти дава право да си спокоен. Ако беше казал, че устата на Майчето е гарант за свободата, щях да ти повярвам!

06.05 2015 в 11:17

Най-сигурният гарант за свободата ни е левите партии да не припарват до власт. Ама те като всички са леви...