Михаил Константинов: Партийният апарат е в ужас от преференцията

Предсрочни избори ще има най-късно напролет, прогнозира Александър Симов

OFFNews 28 май 2014 в 07:55 13810 11

Предсрочни избори ще има не наесен, но през пролетта на следващата година.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП Александър Симов в студиото на Нова тв в коментар след резултатите от вота.

Че избори ще има, е повече от ясно, заяви и математикът Михаил Константинов.

На това мнение бе и социологът Цветозар Томов. Политическата ситуация у нас ще зависи много от международната ситуация - в Украйна се води гражданска война, конфликтът в Сирия не е затихнал, тепърва ще ударят Иран, заяви той.

Митове и легенди са твърденията, че има срив в резултатите на левицата, както и че има ръст при ДПС, заяви Михаил Константинов в коментар за резултатите от вота през 2014 и ги сравни с тези от изборите през 2007 и 2009 г.

"Но вижте "Атака" - катастрофа. На първите избори са имали трима депутати, на вторите - двама, а сега - 0. При десните резултатът е 0-0-1", коментира Константинов.

"Партийният апарат изпитва ужас към преференцията", каза още той.

При разместването на листите заради възможността за преференциално гласуване №15 например измести водача и лидер на БСП и ПЕС Сергей Станишев от листата, която също носеше №15 в бюлетината.

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, който беше следващ гост в студиото, отрече левицата да се готви за предсрочни избори. Според него Сергей Станишев направил добре, като отказал да подаде оставка след 11-ата си загуба на избори.

Той обаче потвърди, че промени в кабинета са много вероятни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!