Местан за кандидата за управител на БНБ: Да го чуем, да го видим

Симона Костадинова 27 май 2015 в 15:11 2220 0

Лютви Местан обяви, че ДПС ще изкаже позицията си за номинирания за гуверньор на БНБ Димитър Радев, след като се срещне с него.

"Приветствам инициативата номинираният за управител на БНБ да проведе срещи с всички парламентарни групи, защото това не е обикновена позиция. Ние ще се срещнем с него в четвъртък - да го чуем, да го видим", обясни Местан.

Местан отново подчерта, че ДПС няма как да подкрепи промените в Конституцията, защото не е сигурен дали за подобни промени не трябва да се свика Велико Народно събрание. Той изрази опасението си, че е възможно промените да противоречат на самата Конституция.

Той изрази и съмнението си, че именно предложените реформи са тези, които ще доведат до повишена ефективност и отговорност на правораздаването в България.

Лидерът на ДПС отново каза, че трябват промени в управляващата коалиция, за да " се освободи от популистите и ултранационалистите".

"Ние сме ограничени от вота на нашите избиратели, няма как да очаквате от ДПС да укрепи властта на недемократични сили, които не по наша вина бяха приети за част от управляващото мнозинство на България", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews