Местан предрече прегръдка между ГЕРБ и Реформаторите

Елица Мартинова 28 януари 2014 в 15:29 3820 15

Лютви Местан
Лютви Местан

"Окупацията на СУ прояви някои нови политически тенденции, най-важната от които е - ако довчера ГЕРБ или Реформаторския блок се споглеждаха свенливо, то от вчера е ясно, че тези свеливи взаимни погледи са на път да се сформират в една политическа прегръдка."

Това заяви на пресконференция във вторник председателят на ДПС Лютви Местан. По думите на политика тази бъдеща прегръдка ще е опасна за Реформаторите.

"Не само, че тази прегръдка няма да запълни дясното пространство, а го освобождава, подчертава вакуума вдясно", обясни Местан. Той е категоричен, че ако има "прегръдка" между двете формации, дясното пространство в България ще остане напълно празно.

Според председателя на ДПС амбициите на Реформаторите да представлява десния избирател са несъвместими с "популистка партия", каквато, по думите му, е ГЕРБ.

Местан коментира и приключилата тази сутрин повторна окупация на Ректората. Той изрази задоволство от "цивилизования начин", по който приключи акцията.

"Беше съвършено естествен този развой на събитията, защото правото на протест не може да се реализира за сметка на правото на обучение на студентите и въобще не е правилно да противопоставяме права на българските граждани", посочи председателят на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!