Местан поиска нова формула на властта

Симона Костадинова Последна промяна на 02 септември 2015 в 11:00 2879 5

"България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта, местните избори ще потвърдят категорично тази наша теза".

Това заяви от парламентарната прибуна лидерът на ДПС Лютви Местан в декларация по повод началото на новия политически сезон.

Той призна, че управлението на Бойко Борисов е стабилно, но подчерта, че стабилността не е достатъчна.

"Стабилността не е самоцел. Тя е само средата, в която следва да се разгърне политика на развитие. Това няма как да се получи с тази формула на властта. За да имаме управление и на стабилността, и на развитието, е необходим нов, ясен, изчистен от ултранационалистически и рекетьорски ретроградни примеси, европейски и евроатлантически профил на властта", заяви Местан.

Той обясни, че ДПС "ще продължи да се развива като модерна либерална партия - отговорна и креативна, когато е във властта, и отговорна и конструктивна, когато е част от опозицията. По думите му управлението може да разчита на ДПС "за стратегически верни решения". 

"Например ще изпълним категорично ангажимента, поет с 36 подписа под новия конституционен проект, но само това не е достатъчно", каза Местан.

Той коментира и бежанската криза.

България и Румъния се гордеят с телените мрежи, с които спират бежанския поток. Срещу кого и срещу какво изправят телени мрежи България и Румъния. Може ли ЕС да бъде затворен с телени мрежи. Затворен ЕС означава мъртъв ЕС, смърт на европейската идея на хуманизма, солидарността и демокрацията. Кризата показва, че разширяването на ЕС към Югоизточна Европа е без алтернатива”, каза той.

Местан критикува остро политиката на управляващите по темата за интеграцията на малцинствата и отношението към религиозните общности. 

„Политиката на управляващите спрямо ромите е слаба, защото е силова. Имаме нужда не от силова, а от силна политика. Ние чухме Бъчварова да казва, че казусът Гърмен показва, че държавата има ресурс да се справи с този въпрос, но как, с какви подходи - с багери и жандармерия”, обясни той

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.09 2015 в 18:35

Лустрация!
Веднага и до дъно!

02.09 2015 в 15:02

Политическите връзки на ДПС с Турция са парлама.
Истинските създатели на тази отрова за българската нация са българомразците от Кремъл.

02.09 2015 в 14:08

Tази отровна пепелянка пак надигна глава/беше се уплашила,че ще й смачкат главата/и се готви да"управлява" държавата по стария и изпитан начин както в продължение на 15 години присъствие във властта.Лъжливата му загриженост за България се чете и между редовете/т.е. да няма национално отговорна партия в управлението,експанзия на имигрантския поток от мюсюлмани в Европа,любимата му Турция в ЕС и.т.н./ГЕРБ ще си понесе последствията от невинното "флиртуване" с протурската партия,кичеща се с името либерална,модерна и тем подобни "евроатлантически" атрибути,но пак търпеливият,толерантен и пасивен български народ ще плати цената на тази непростима политическа грешка,страната ни да се управлява от национални предатели и престъпници.

02.09 2015 в 12:52

ТОЗИ ИБРИКЧИЯ НА ДОГАН НЕ ГО ПУСКАТ ПОД КРЕВАТА,ТОЙ ИСКА ДА СИ ЛЕГНЕ!ДА МУ МИСЛИ БОЙКО,КОЙТО ТРЯБВА ДА ГО ИЗХВЪРЛИ ОТ ВСЯКАКЪВ ДОПИР С ВЛАСТТА,А НЕ ДА ПРАВИ " ПЛАВАЩО" МНОЗИНСТВО С ДПС!

02.09 2015 в 11:28

Този път мазния, гнусен фес е напълно прав, нужна е нова формула и тя е проста и ясна или в затвора, или на стадиона БКП - ДС червените боклуци във властта, крадливите, безмозъчни и продажни родоотстъпници довели България до крах, цигания, немотия и разруха, за крадците раирани костюми или въже около врата и то без сапун!