Quantcast

Местан определи доклада на ЕК за България като прецизен и обективен

Ивайло Анев Последна промяна на 28 януари 2015 в 15:34 3045 3

Лидерът на ДПС Лютви Местна

Докладът на Европейската комисия за България е абсолютно прецизен и обективен. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.  

"Независимо че ДПС е опозиция, ние няма да бъдем опозиция на препоръките на ЕК за посоките, в които трябва да се реформира съдебната система на България”, коментира Местан и увери, че ДПС, партия, защитаваща евроинтеграцията, ще даде своя принос за изпълнение на препоръките на ЕК, за да може в близко бъдеще механизъмът за сътрудничество да бъде снет от България.

"За нас няма никаква драма, дори ще изразим своето задоволство, ако този механизъм бъде преустановен, независимо че това би се случило по време на управление на други политически сили, когато ДПС е в опозиция”, увери той.

Според него явно България и Румъния още при приемането си в ЕС не са били съвсем подготвени, макар че формално са били изпълнени всички критерии за членство.

"Явно не сме били съвсем подготвени, изглежда, че имаме дефицити в това, което наричам стратегически интеграционен манталитет“, допълни Местан.

По думите му докладът на ЕК трябва да се използва като водещ ориентир за провеждане на реформите в съдебната система.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2015 в 14:00

Коконата Наместан, Господ само забавя. Но като тресне - по всички линии.Спряха ти крана, жена ти те изритала заради едно недоразумение с 2 пръста чело като теб, до скоро осигуряващо бурен смях като министър на спорта...Господ само забавя...

28.01 2015 в 16:17

Вместо докладът на ЕК да определя поведението на Местан, той се заел да определя доклада ! То все бива нахалство,стигащо до цинизъм !

28.01 2015 в 16:06

Метсан все повече ми звучи като white noise...Каквото и да кажеш другарю Зидаров няма смисъл, народа вече има мнение за теб.