Местан: Исмаилов остана зам.-министър срещу новините на турски, грозна сделка

Целта на ДПС е разделяне и противопоставяне на българското общество, обяви Симеонов.

Нели Чолашка Последна промяна на 08 декември 2014 в 14:12 1363 3

Лютви Местан

Ако Орхан Исмаилов трябва да остане заместник-министър за сметка на новините на турски, това не е принцип, а сделка, грозна сделка.

Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който прочете декларация от трибуната на парламента. Изявлението му до голяма степен повтаряше тезите в декларация на лидера на на НПСД Корман Исмаилов, който е част от РБ.

Не бих искал да бъда в положението на колегите от „Патриотичният фронт”, които ще носят товара на отговорността да са заместник-министри или областни управители, за сметка на стратегически интереси, цели, права, обяви още Местан.

Той поздрави министър-председателят Бойко Борисов, който днес е в парламента за приемането на Бюджет 2015 на първо четене, че е удържал на натиска и да не снеме от длъжност Орхан Исмаилов (зам.-министър на отбраната). 

По отношение на изборът на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии, Местан обвини министрите, които са против неговото назначаване на този пост (Румяна Бъчварова, Вежди Рашидов), а с охота са приели с неговия глас да станат министри.

„Тази коалиция, която управлява, не е идеологически разнородна, не е и ценностно несъвместима. Понеже сте си лика-прилика, съвсем сте си хармонични и съвместими. Време е да се осъзнаете!”, каза още Лютви Местан.

По време на неговото изказване парламентарната група на Патриотичния фронт напусна заседанието.

"Идеологията на патриотичния фронт е патриотична, тя не е нито ксенофобска, нито неонацистка. Ако някой публично провежда подобна политика, естествено, че няма как да бъде част от Патриотичния фронт", каза по-късно на брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов.

Другият съпредседател Валери Симеонов обясни защо депутатите на групата са напуснали пленарна зала по време на изказването на Местан и не е ли това уронване престижа на Народното събрание:

"Това, което уронва престижа на Народното събрание, е непрекъснатото четене на враждебни декларации, които в крайна сметка имат цел, която ДПС преследва от 25 години - целта за разделяне и противопоставяне на българското общество. Мисля, че на такива декларации достойният подход е всички депутати да станат и да излязат.

Лидерите на ПФ не потвърдиха и не отрекоха информацията, че се готвят да предложат Иво Антонов за зам.-министър на отбраната.

Слави Бинев пък все още не е решил дали ще се оттегли от поста председател на комисията по култура и медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2014 в 20:34

Местан да отговаря защо от 3 милиона българи в чужбина най-много гласуваха за ДПС и имаше толкова много 18/18. Местан да дава обяснение защо заради 18/18 беше избран турчин без основно образование за депутат + бат Сали. Местан да отговаря защо по турската национална телевизия няма новини на български. Местан да отговаря защо избирателите са му най-необразованата и бедна част от населението. Местан да отговаря защо след толкова сигнали за купен вот срещу ДПС няма дела. Местан да отговаря защо КТБ беше обявено в несъстоятелност и затворено ден след като дебел член от неговата партия си пренасочи авоарите във FiBank заради фалшиви заплахи за живота му. Местане! С купен вот не си демонстрираш евроатлантическите ценности, а правиш опит за национален преврат. Ти си турски терорист и твоите хора източиха 4 милиарда с протекцията на Боко Тиквата, който още се прави на незацепил докато Искров още си стои в БНБ. Ти Местане знаеш как да потурчиш постепенно нашия народ и го правиш изкупувайки целенасочено водещите медии, а медиите както знаем са основен възпитател на простата част от населението, която за жалост е мнозинство и заедно с музиката,формират лайфстайла ни, който се пренася и на образованите граждани. В Бг знаем как лансирахте и как първо наложихте по селата нискоморалната чалга и как с милиони от еврофондове и помогнахте да се разрасне като вирус пренасяйки я чрез селяните в студентски град, а Бинев помогна да имате и храм на порока и в центъра редом до син сити. Сега чуваме турски ритми през колите, гледаме туркини със силикон да ни представят за мис Свят и отвсякъде ни облъчват с простоти, смърт, селяния и турски сапунки превръщайки ни в безхаберни злобари и тарикати. Вече 15 години ни потурчвате ценностите и морала, а ти ми говориш за новините на турски. Такива хора като теб са за концлагер да си знаеш турско агентче мършаво.

08.12 2014 в 19:19

Какво е това безочие на Местан.Сложи роми на челни места защо и на тъпия би се сетил за да си гарантира сигурни гладове от цигани.Така ги интегрира Медтан мангалитр вместо да предложи да се ограничат незакони раждания на 13 годишни.Правят деца за да ги издържаме ние паразитират от 90 година.ТЕЛК ове 90% са болни уж лапат пенсии,лапат социални,децата нс всички са с астматици,не се образоват.ДОКОГА

08.12 2014 в 14:39

По принцип тоя се води шеф на Тиквата, но не са ви го казали.