Местан: Исмаилов остана зам.-министър срещу новините на турски, грозна сделка

Целта на ДПС е разделяне и противопоставяне на българското общество, обяви Симеонов.

Нели Чолашка 08 декември 2014 в 14:12 1766 3

Лютви Местан

Ако Орхан Исмаилов трябва да остане заместник-министър за сметка на новините на турски, това не е принцип, а сделка, грозна сделка.

Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който прочете декларация от трибуната на парламента. Изявлението му до голяма степен повтаряше тезите в декларация на лидера на на НПСД Корман Исмаилов, който е част от РБ.

Не бих искал да бъда в положението на колегите от „Патриотичният фронт”, които ще носят товара на отговорността да са заместник-министри или областни управители, за сметка на стратегически интереси, цели, права, обяви още Местан.

Той поздрави министър-председателят Бойко Борисов, който днес е в парламента за приемането на Бюджет 2015 на първо четене, че е удържал на натиска и да не снеме от длъжност Орхан Исмаилов (зам.-министър на отбраната). 

По отношение на изборът на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии, Местан обвини министрите, които са против неговото назначаване на този пост (Румяна Бъчварова, Вежди Рашидов), а с охота са приели с неговия глас да станат министри.

„Тази коалиция, която управлява, не е идеологически разнородна, не е и ценностно несъвместима. Понеже сте си лика-прилика, съвсем сте си хармонични и съвместими. Време е да се осъзнаете!”, каза още Лютви Местан.

По време на неговото изказване парламентарната група на Патриотичния фронт напусна заседанието.

"Идеологията на патриотичния фронт е патриотична, тя не е нито ксенофобска, нито неонацистка. Ако някой публично провежда подобна политика, естествено, че няма как да бъде част от Патриотичния фронт", каза по-късно на брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов.

Другият съпредседател Валери Симеонов обясни защо депутатите на групата са напуснали пленарна зала по време на изказването на Местан и не е ли това уронване престижа на Народното събрание:

"Това, което уронва престижа на Народното събрание, е непрекъснатото четене на враждебни декларации, които в крайна сметка имат цел, която ДПС преследва от 25 години - целта за разделяне и противопоставяне на българското общество. Мисля, че на такива декларации достойният подход е всички депутати да станат и да излязат.

Лидерите на ПФ не потвърдиха и не отрекоха информацията, че се готвят да предложат Иво Антонов за зам.-министър на отбраната.

Слави Бинев пък все още не е решил дали ще се оттегли от поста председател на комисията по култура и медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!