Мерджанов: Кой друг може да се похвали с успехите на Станишев

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 10:33 3779 12

Атанас Мерджанов

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев не се нуждае от прошка, защото има успехи, с които никой друг политик не може да се похвали, каза пред БНТ председателят на ПГ „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Думите му бяха коментар по вчерашната реч на Станишев, в която той поиска прошка от партийните си другари.

Според Мерджанов досегашния лидер на столетницата не се нуждае от прошка, защото има достатъчно голям принос към развитието на БСП.

„Той не се нуждае от алиби, от оправдание, от прошка. Самият той я е искал неколкократно, но Станишев е човек с достоен принос към БСП за утвърждаването й на европейската сцена. Под негово ръководството БСП постигна две сериозни победи и два пъти успя да състави правителство“, подчерта Атанас Мерджанов.

Според него досегашният председател на левицата има успехи, с които никой друг политик в страната не може да се похвали.

„Тройната коалиция постигна най-значителните резултати във финансово-икономически план за тези 25 години, постигна важна национална цел – членството на България в ЕС. Кой друг от българските политически лидери може да се похвали с такива успехи?“, попита Мерджанов.

Той коментира и качествата на наследника на Станишев – Михаил Миков. Според Мерджанов той има сериозен парламентарен опит и е добре запознат с обстановката в страната, както и с политическата действителност.

„Предимството на Миков е преди всичко в партийния опит, който има, и възможностите, и комуникацията с хората, това са важни достойнства за един лидер“, отбеляза Мерджанов.

Председателят на ПГ на КБ заяви, че левицата има ясна позиция по въпроса с актуализацията на бюджета. Според Мерджанов няма крайна необходимост от ремонт в републиканските сметки.

„Смятам, че тук се създават предпоставки за излишен комфорт на служебното правителство, освен това президентът и мнозинството, което се формира сега в събранието, дават твърде рискови знаци за нарушаване на Конституцията“, подчерта Атанас Мерджанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2014 в 13:22

Мдаа, да си гробар на България определено е успех според червените свине!

28.07 2014 в 12:48

"Мерджанов: Кой друг може да се похвали с успехите на Станишев" Веднага изброявам двама: Тодор Живков и Вълко Червенков - имат значително по големи "успехи".

28.07 2014 в 12:32

Добре,че е Мерджанов да хвали, че циганката я няма. Сигурно няма и хора,които да четат и да не се смеят.

28.07 2014 в 12:30

след съсела идва алкохолика, кой от кой по-големи убавци! Радвай се народе, това е края на другарите!

28.07 2014 в 12:14

А това с "защо да е комфортно на следващото правителство" си е потвърждение на набитото в чугунените им кратуни "след нас - потоп"

28.07 2014 в 11:52

Имаха болшевиките един лозунг: "Като кажем Ленин, разбираме партията. И така повече от 80 години едно говореха, а друго разбираха. Та и другарят Мерджанов, като истински комунодид върви по този път: "Като кажем успехи, разбираме загуби." И е прав, човекът. Що загуби изборни се натрупаха за 13 години, няма как, за успехи ще ги обявява. Защото знае, че можеха и по-голями да бъдат.

28.07 2014 в 11:31

За една година опоскаха държавата такива като този Пръдлю безподобен - ама трябва да си заслужи мястото в болшевишката кочинка!

28.07 2014 в 11:27

"Смятам, че тук се създават предпоставки за излишен комфорт на служебното правителство"????!!!.
„Предимството на Миков е ....комуникацията с хората" - кючек на масата.

28.07 2014 в 11:27

Не го обвинявайте човека, саркастичен е! :D

28.07 2014 в 10:50

Е, наистина никой друг не може да се "похвали" с толкова много последователни загуби. Само Серж може. А, и тези, които го славославят. Нека да продължават в същия дух, само този е начина да се отървем от тях.