Менда Стоянова: Борисов не е редил новия кабинет на кюфтета в Банкя

OFFNews 08 юли 2014 в 09:19 3153 2

Менда Стоянова

"Това са пълни глупости. Нито кюфтета, нито тайни срещи е имало". 

Така депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова коментира пред Нова телевизия информацията, публикувана вчера в някои медии, че Бойко Борисов ще събере в дома си в Банкя най-близките си съпартийци и експерти, за да решат кои ще са министрите в бъдещия кабинет на ГЕРБ. На срещата щели да се коментират и имена за служебното правителство с почерпка кюфтета. 

Стоянова обяви, че не е имало такава среща, но всъщност тезата е, че тя предстои.

"ГЕРБ наистина се готви за избори, наистина разглежда различни варианти. Ключово за нас още преди изборите е да се направи анализ на финансовото състояние и да се осигурят възможности чрез корекции в бюджета, да се тегли дълг, ако това е необходимо - да се покрият дефицитите, да се платят разходите", обясни финансовият експерт на ГЕРБ.

Според нея настоящият парламент трябва да направи актуализация на бюджета, докато все още работи, като се гласува един по-висок лимит на дълга.

Тя прогнозира, че до края на годината минималната дупка в бюджета ще бъде 1 милиард от това, че няма да бъдат изпълнени приходите. Към това трябва да добави и дупката в НЗОК, която според нея „трябва да бъде запушена и то веднага".

Социалистът Георги Кадиев, който напусна преди време парламента в знак на протест срещу ръководството на БСП, смята, че е задължително споразумение с МВФ, което не е пари, а вид кредитна линия.

"Все пак фондът има една ключова роля в реформите за България. Очевидно ни трябва някой, който да ни надзирава постоянно", коментира Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!