Quantcast

Менда Стоянова: Борисов не е редил новия кабинет на кюфтета в Банкя

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2014 в 09:19 2630 2

Менда Стоянова

"Това са пълни глупости. Нито кюфтета, нито тайни срещи е имало". 

Така депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова коментира пред Нова телевизия информацията, публикувана вчера в някои медии, че Бойко Борисов ще събере в дома си в Банкя най-близките си съпартийци и експерти, за да решат кои ще са министрите в бъдещия кабинет на ГЕРБ. На срещата щели да се коментират и имена за служебното правителство с почерпка кюфтета. 

Стоянова обяви, че не е имало такава среща, но всъщност тезата е, че тя предстои.

"ГЕРБ наистина се готви за избори, наистина разглежда различни варианти. Ключово за нас още преди изборите е да се направи анализ на финансовото състояние и да се осигурят възможности чрез корекции в бюджета, да се тегли дълг, ако това е необходимо - да се покрият дефицитите, да се платят разходите", обясни финансовият експерт на ГЕРБ.

Според нея настоящият парламент трябва да направи актуализация на бюджета, докато все още работи, като се гласува един по-висок лимит на дълга.

Тя прогнозира, че до края на годината минималната дупка в бюджета ще бъде 1 милиард от това, че няма да бъдат изпълнени приходите. Към това трябва да добави и дупката в НЗОК, която според нея „трябва да бъде запушена и то веднага".

Социалистът Георги Кадиев, който напусна преди време парламента в знак на протест срещу ръководството на БСП, смята, че е задължително споразумение с МВФ, което не е пари, а вид кредитна линия.

"Все пак фондът има една ключова роля в реформите за България. Очевидно ни трябва някой, който да ни надзирава постоянно", коментира Кадиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2014 в 09:40

Не се излагайте имаме си ЕК да ни гледа строго. МВФ само ако тотално.катастрофираме. Ако още мърдаме ЕК.

Ама трябва да слушате. Не може от ЕК да ви казват оправете съда, пък Бареков, Пеевски, Ковачки и още тумба народ да са над закона. Мен ме е срам да живея в държава в която очевидни престъпления се игнорират от съда. Както агитацията на Ковачки в Бобовдол, така и финансирането на Бареков, така и цялата история около момчето чудо.

Трябва главния прокурор да е изборна длъжност от народа и да е субект на отзоваване, когато както Цацаров отказва да си върши работата и само слугинства на приятелски политически и икономически кръгове.

Не чувам добре и за образованието как ще го вдигнете на крака и как учитеските заплати ще идат сериозно над 1000 лева

08.07 2014 в 09:24

alo, redakciata, karnacheta bili.
iasno lie sega ?