Мехмед Дикме: При Доган всичко е пари и влияние

OFFNews 16 февруари 2016 в 09:40 6327 4

Снимка БГНЕС - архив

ДПС участва в управлението на България чрез обръчът от фирми около Ахмед Доган. Той изгони Лютви Местан заради икономически интереси. Познавам Доган – при него става дума 99% за пари и икономическо влияние.

Това заяви бившият член на партията и земеделски министър Мехмед Дикме по бТВ.

Това е станало ясно от речта на Доган на партито на политическата формация преди Нова година.

По думите на Дикме развалянето на една обществена поръчка – тази за магистрала „Хемус”, не означава изкарване на ДПС от икономическото управление на държавата. Има закон за обществените поръчки, но той редовно са заобикаля от политиците и те винаги се намесват в крайните решения, коментира Дикме. 

Относно забраната за Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция бившият член на ДПС смята, че не трябва да се драматизира и напомни, че всяка държава има право да взима подобни решения. Това, че у нас Доган го охраняват и го смятат за национален капитал, не означава, че и в Европа, и Турция го ценят, каза Дикме.

Мехмед Дикме смята, че партията на Местан – ДОСТ, няма да има голям успех въпреки подкрепата на Турция. Тя обаче би могла да мине бариерата от 4%, ако някой от триумвирата начело на ДПС в момента - Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза, стане лидер на партията.

ДПС има нужда от реформа, изселниците не приемат Ахмед Доган, за тях той вече не е онзи харизматичен образ, смята Дикме. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews