Мария Календерска: Бареков може да е Дон Кихот, но ще остане герой

Ива Оприкова Последна промяна на 05 февруари 2015 в 10:40 10013 27

"Върви тежка кампания за сатанизирането на Николай Бареков по всички медии, но истината е, че това го утвърждава все повече като политик. Всички са впрегнали усилия да  го унищожат като опозиция, но го превръщат в герой. Нека се огледа дали хората, които държат гилотината за Бареков, не седят на първия ред в парламента или в някое министерско кресло. Бареков може да е Дон Кихот, но ще е герой". Това обяви в ефира на Нова телевизия председателят на Контролния съвет на ББЦ Мария Календерска.

Жената до евродепутата не скри суперлативите за половинката си: твърд в позицията си Николай Бареков не се пречупи пред силните на деня, не продаде партията си, остана чист и не стана удобен за управляващите. За разлика от лидера съпартийците, които напуснаха редиците на България без цензура не могат да претендират за морал.

Защо Любен Дилов-син изостави Бареков? Не искам да го квалифицирам, но ще припомня, че той не можа да изкара 4 хил. гласа в София. Та  това са два блока в „Младост”, избирателят го оцени. Нешка Робева пък беше крайно обругавана и затова се отказа сама от битката. А Росен Петров трябва да моли за прошка на колене заради приказките, че ще стои до „България без цензура”, обясни Календерска. Изводът е един -всички предали  Бареков хора са направили това заради „огромни икономически интереси”, категорична е жената до евродепутата.

На остри критики Календерска подложи и бизнесмена Христо Ковачки. През ноември, пред свидетели, той признал пред нея, че си е купил парламентарна група, но можел да спре покупката при споразумение с ББЦ. Бизнесменът бил готов да закрие партията си и да я влее в ББЦ, след това преговорите се провалили.

"Не се разбрахме", поясни председателката на Контролния съвет на ББЦ, но предложи за да докаже истинността на думите си да се подложи на детектор на лъжата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2015 в 19:21


Много ниска топка! Лика-прилика с любимия!

06.02 2015 в 09:45

Тези и двамата са на едни и същи хапчета.. Пиите ги бе моля ви се ;)

05.02 2015 в 21:26

Какъв дон Кихот ма, какви 5 лева?Откога на лъжец, шмекер, тарикат и политическа палачинка му викат герой?

05.02 2015 в 19:21

Ако дудука е герой,ние сме богове!

05.02 2015 в 17:26

И аз чакам как ще се позабавляват с тая Господари на ефира :)))!
Много се смях сутринта, като и слушах откровените глупости и изненаданите от просташкото и поведение водещи на сутрешния блок.

05.02 2015 в 17:26

Поне десет пъти каза "заставам зад думите си", а то едни думи...не отговаряше на въпросите, а говореше това което си бе отрепетирала предварително.

05.02 2015 в 16:36

наглата благоевградска сервитьорка сега може да завре голямата лъжица,която беше приготвила в гъза на евробюрека

05.02 2015 в 16:21

Тази лъскава кокошка си мислеше, че като се качи на горната пръчка в курника само ще сере на кокошките по долната пръчка! Ама видя, че над нея има още пръчки и други и серат на главата. Да си харчи паричките от Брюкселската заплата на лайномета и....толкоз. Не може да се мери с Мониката Станишева. Мониката се издигна с дядо Венци, а не със Станишко!!! Тази да си търси някой дядо за ракета, оправна е, да не се занимава с дудука.

05.02 2015 в 16:01

А ИМА ЛИ ТОЙ ПАРТИЯ ВЪОБЩЕ

05.02 2015 в 15:48

Чакам квалифицирания и експертен коментар по това интервю от Господари на ефира :)