Николай Бареков: Олигархията ме прогони от България

Ива Оприкова 04 февруари 2015 в 17:15 6951 11

"Опитите за издевателства от страна на олигархията срещу мен продължават с пълна сила. На практика аз бях прогонен от страната и от българския парламент от олигархията", коментира лидерът на "България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков в собствения си блог и призовава парламентарно представените партии да направят така, че да изхвърлят хората и интересите на Христо Ковачки от българския парламент.

"Виждам, че има заплахи и за физическото ми здраве предвид предупрежденията, които получавам. Но не се страхувам да кажа, че олигархията няма място в НС", заявява бившият ТВ водещ.

"Дори и колегите от ГЕРБ признават, че Христо Ковачки има парламентарна група. Но тази парламентарна група не е единна. Нито един от депутатите, които напуснаха ББЦ, не се е записал в партия "Лидер", както им е било предлагано. Напротив - доста от политиците в тази парламентарна група подкрепят Светлин Танчев. Самият той иска да води независима политика в групата на ББЦ. За мен името "Български демократичен център" (БДЦ) е абсолютно фалшиво. Това един фалшив политически проект, който не се е явявал на изборите", коментира още Бареков.

Коалиция ББЦ вкара в парламента 14 народни представители, които обаче се регистрираха в парламента под името БДЦ. Петима депутати на Бареков напуснаха партията, но останаха в парламента. Тогава Бареков обвини Ковачки, че се опитва да купи цяла парламентарна група за поръчки на "мафията". Преди месец седемте партии в коалицията, без ББЦ - "Гергьовден", ЗНС, "Лидер", ССД, БДС "Радикали", Партията на българските жени и Българска индустриално-аграрна партия, обявиха, че правят нова коалиция с името на парламентарната група БДЦ.

"Хората не са гласували за група депутати, които да защитават интересите на своя господар. Това нито е демократично, нито е допустимо", възмущава се Бареков. Той призова политическите сили да направят така, че интересите на Христо Ковачки да бъдат изхвърлени от българския парламент. Бареков разкри, че партията на Ковачки е имала намерение да свика конгрес на 22-и февруари, на който да бъде учредена партия БДЦ. В новата формация трябвало да влязат представители на "Лидер" и отцепниците от ББЦ.

"Конгресът се е провалил. Хората на Ковачки са искали да се коалират с АБВ. Предупреждавам Ковачки и неговите слуги в парламентарната група да не посягат повече на ББЦ нито като депутати, нито като субсидия, защото ще стане огромен скандал", каза Бареков.

Макар че е на път да остане партиен лидер без депутати, Бареков увери, че ще продължава да защитава достойнството на българския евродепутат в Европейския парламент. Посочи, че нивото му на общуване с представители на Камарата на лордовете в парламента на Великобритания е много високо.

"Днес имах среща с финансовия министър на Исландия, който е наш специален гост. Срещнах се с видни банкери и икономически анализатори, както и с членовете на борда на директорите на финландската банка. На форума в Анкара на ЕП и на страните от Източна Европа аз ще защитя политиката на енергийна ефективност не само в България, но и в целия Европейски съюз", изтъкна евродепутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!