Марешки: Аз съм почтен бизнесмен, "Лукойл" ме клевети

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2016 в 11:35 6321 5

Аз съм почтен предприемач, а шефът на "Лукойл" ме клевети. Това заявява в отворено писмо, адресирано до българския народ, бизнесменът Веселин Марешки.

Той отрече да крие данъци и дава заявка гражданското общество да управлява България чрез новата му партия ВОЛЯ.

Ето и пълният текст на писмото на бизнесмена с аптеки и бензиностанции.

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ
ДО СУВЕРЕНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми сънародници, братя и сестри българи,

Аз съм Веселин Марешки. Никога не съм ползвал охрана, не нося бронежилетка. Защото съм свободен и независим. Пред Вас, които сте единственият Суверен на Държавата, се изправям с ръка на сърцето. Аз съм почтен предприемач, създал четири хиляди работни места. Бизнесът ми не е свързан с обществени поръчки. Спазвам българските и европейските закони. 

Всеки може да провери в Търговския регистър съответните финансови отчети от предходните години. Като данъкоплатци сами разбирате, че няма как да съм „крил“ данъци в бизнеса с горивата, при положение, че съм в него едва от година и тя не е приключила нито календарно, нито счетоводно. А като потребители вече усетихте делата ми по спестените пари в джоба си.

В името на Суверена и от свое име, питам ръководството на Народното събрание на Република България: Кой ще поеме отговорността, че на 14 декември 2016 г. бе допуснато мениджър на фирма, към която КЗК предяви твърдение за картел в горивата, да има медийни изяви в сградата на парламента и да „тръби“, че „Марешки е проблем на българската държава“? 

Ако аз със своя социално ориентиран бизнес и трите си милиона клиенти съм проблем на държавата, КОЙ я управлява и чии национални интереси защитават народните представители? В една страна с държавност няма как представител на чужда компания (в случая – „Лукойл“) да влезе при депутатите, защото е привикан да отговаря от името на БПГА дали има картелно споразумение в горивата, а да ползва "безвъзмездно" парламента за висока медийна трибуна и да клевети честен български предприемач, който със законни практически решения спестява няколко милиарда лева годишно на потребителите! И дори да си позволява да „плаши“ народните представители, че „утре тези хора (визирайки мен и милиони независими сънародници) ще бъдат обединени в партия, те ще вкарат депутати, които ще седят на Вашите места и това ще бъде крахът на българския политически модел след прехода“.

Да, така е! Гражданското общество ще управлява с ВОЛЯ! Всеки български гражданин с ВОЛЯ не е „отметка“ в избирателните списъци, а свободен гласоподавател, подал ръка заедно да превърнем земята на дедите ни в най-развитата страна на Балканите и Източна Европа. Гордият Българин, който се стреми към съвършенство, не е роб на чужди национални и корпоративни интереси в собствената си Родина. Затова в центъра на нашата програма за развитие ще бъде Човекът, около който ще се върти и държавната администрация, и международната политика на Република България. След 27 години трансформация,

Времето дойде! Да излезем от пашкула! По своя ВОЛЯ. Дай, Боже, Дъжд за децата на България!

Ваш Веселин Марешки

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8021

5

Rusin Rusinov

22.12 2016 в 08:37

Много им е черен Марешки на картелците... Може да е бандит, може да е всякакъв, но всеки е невинен до доказване на противното. Що Лукойл не каже защо продава в Македония по-евтино горивата си, отколкото у нас? м? Тъй са ни стиснали за гушите "братята" руснаци, че няма накъде... А хората не са слепи или глупави - сами виждат разликите в цените на Марешките бензиностанции. Ако го нямаше картела, Марешки едва ли щеше да има повече от една-две бензиностанции... Извикали в НС ВЗ да дадене обяснение за картела - той веднага използвал високото място, за да наплюе конкурента си... Мноого джентълменско, няма що. Наглец! А ръководството на НС е крайно време да се разграничи от казаното от "другарчето" Златев - пръв "приятел" на Пунта Мара...

8018

4

Ivan Topalov

21.12 2016 в 13:46

Тая мутра бил честен български предприемач, днес да не е ден на хумора?!
http://www.blitz.bg/obshtestvo/shchrak-mareshki-na-portret-vizhte-s-kogo-kuponyasva-noviyat-borets-za-moral-v-politi kata_news467287.html