Манолова за мандата на ИТН: Когато има общи цели, ще се намерят и общи решения

OFFNews 30 юли 2021 в 19:16 2960 0

Мая Манолова изрази задоволство, че 4 от 5-те приоритета на "Има такъв народ", представени от кандидата на партията за премиер Пламен Николов, съвпадат с приоритетите на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

След срещата при президента Радев, на която държавният глава връчи мандата за правителство, Пламен Николов лаконично обобщи първите пет приоритета на ИТН: Плана за възстановяване и устойчивост, справяне с предстоящата Ковид-криза, преизчисляване на пенсиите, ангажиментите към избирателите по отношение на избирателната система, съдебната реформа. 

Манолова призова за конструктивен диалог с взаимно уважение и подчерта, че когато има общи цели, ще се намерят и общи решения. 

Тя очаква срещите с кандидата за премиер следващата седмица, за да се чуят неговите ангажименти за сроковете за провеждане на съдебната реформа, преизчислението на пенсиите, социалните политики и другите ключови приоритети за "Изправи се БГ! Ние идваме!".

След представянето на пълния списък с кандидатите на ИТН за министри, "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще вземе своето окончателно решение дали да подкрепи кабинета, допълни Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови