Манолова: Преди се работеше тефтерче по тефтерче, сега е дрон по дрон

Мнозинството пак отказа на Волен декларация за геноцид над българите в Османската империя

OFFNwes 13 май 2015 в 09:53 8415 7

Мая Манолова

Преди се работеше от тефтерче на тефтерче, сега се работи от дрон на дрон, от кмет на кмет. Наесен дроновете ще отлетят, както отлетя и тефтерчето.

Това обяви социалистката Мая Манолова от БСП в парламента, преди да предложи в дневния ред да бъдат включени промените в Закона за конфликт на интереси.

Под тефтерчета има предвид прословутия тефтер на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, а дроновете са по повод разследванията срещу кметове, чиито луксозни имоти бяха заснети с безпилотни самолети.

Манолова напомни, че комисията на Златанов работи беше шеф, откакто той беше отстранен.

"Затова кметове и останали публични личности ще продължат да работят, както са работили до този момент, а именно не в обществен интерес, а в частен, корпоративен и партиен", коментира Манолова.

Предложението на Мая Манолова за включване на промените в Закона за конфликт на интереси беше отхвърлено.

Мнозинството отново отхвърли и предложението на лидера на "Атака" Волен Сидеров  да се приеме декларация за геноцида над българския народ по време на Османското робство.

Патриотичният фронт го подкрепи, защото и те са внесли подобна декларация, но в нея е записано "масово избиване", а не "геноцид".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови