Quantcast

Манолова: Фандъкова е една почтена жена, но тя не е истинският управляващ в София

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2019 в 11:57 2871 2

Ясно е кой е истинският управляващ в София. Това не е г-жа Фандъкова, която е една почтена жена. Всъщност градът се управлява от нейния началник, нейния ментор - от г-н Борисов. Около този политически модел има и бизнес кръг - това са хората, които печелят обществените поръчки, заяви пред Нова телевизия независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова.

В момента проблемите в политическия живот са по вертикалата. Има една малка група хора, които са окупирали властта и огромна група граждани, които сме ние. Тази група, която е окупирала властта, не е нито лява, нито дясна. Тя е корумпирана. А гражданите са тези, които са партийни, безпартийни, леви и десни. Битката на тези избори е на гражданите срещу малката група хора, която е безцветна, която е черно-бяла, коментира Манолова.

Нямам политически амбиции. Каузата ми е да подкрепям и да помагам на гражданите на София. Разликата между кмета и омбудсмана е, че кметът разполага с инструменти, има власт. Като омбудсман успях да прокарам много важни за хората закони. Успях да накарам институциите да слушат гражданите. Но в момента, в който властта, притеснена от енергията, която се събира в институцията на омбудсмана, започна да блокира всяко мое действие, аз нямах право да превърна поста на омбудсмана в един обикновен административен пост, каза кандидатът за кмет.

Четири години аз съм безпартийна. Работя и с леви, и с десни. И за каузи, които се подкрепят и от левите, и от десните, и от безпартийните граждани. Това, което правя в тази кампания, е същото: да се срещам, да разговарям и да слушам хората. Виждам това, което виждах и като омбудсман. Аз разчитам на подкрепата на тези, които идваха и търсеха подкрепа при мен като омбудсман - хората, които са мачкани от администрацията, хората, които са рекетирани от "Топлофикация", бизнеса, който трябва да плаща "такса спокойствие", заяви Мая Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2534

2

Общинар

19.10 2019 в 13:51

Правилното твърдение трябва да бъде: "Фандъкова може и да е почтена, но никой не го вярва, защото тя не е истиският управляващ в София!"

11009

1

случайно прочетох

19.10 2019 в 13:26

Няма как някой да работи за Борисов и да е почтен.
Почтен гербер е оксиморон!