Мандатоносител на ПП: Депутатите да гласуват против военно-техническа помощ за Украйна

OFFNews 04 май 2022 в 09:17 1162 0

Снимка БТА архив

Политическо Движение Социалдемократи с лидер Елена Нонева, коалиционен партньор на "Продължаваме промяната" заедно със СЕК и Волт, се разграничи от позицията на ПП за изпращането на оръжие в Украйна. 

Изпращането на оръжие в Украйна няма да доведе до желаните резултати. В тези условия, това ще предизвика само излизане на войната извън украинските граници. Случи ли се, всичко останало ще бъде късно, заявяват от Движението, което няма нито един депутат в НС. 

От ПДС призоватат депутатите да гласуват против военно-техническа помощ за Украйна и да приемат декларация за мир, с която официално призовават нашите външнополитически партньори да поискат мирни преговори под егидата на ООН. 

От правителството пък коалиционните партньори искат да направи трезв анализ на икономическите ефекти от спирането на газовите доставки към България и да намери алтернативни източници на цена, приблизителна на тази, която плащаме към „Газпром“. Ако това е невъзможно, да се предприемат разговори с ЕС и руската страна за възобновяване на доставките на необходимите ни количества газ. Същото е необходимо да се направи по отношение на плановете за ембарго върху руския нефт, смятат от ПДС. 

Според движението "България е сравнително малка държава и не е значим фактор в международната политика, но призивът й за мир и мирни преговори би бил силно послание към света". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови