Македонският министър на отбраната: Ще положим усилия за споровете с България без да прекрачим червените линии

OFFNews 28 ноември 2020 в 20:19 6060 0

Радмила Шекеринска

Управляващите в Скопие ще положат всички усилия за решаване на споровете с България, но няма да прекрачат своите "червени линии" - компромиси с македонските език и идентичност, заяви на пресконференция македонският министър на отбраната Радмила Шекеринска, цитирана от БНР.

Всяко решение, което засяга тези въпроси, ще бъде повод за допълнително недоверие, а не за нова енергия и вяра в отношенията с България", каза Шекеринска.

Шекеринска изрази надежда, че по-споровете между София и Скопие ще бъде постигнат напредък преди да се види с колегата си Красимир Каракачанов на срещата на военните министри на страните от НАТО през февруари.

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи на свой ред коментира, че към процеса на интеграция на Скопие в Европейския съюз може да се добави допълнителна пътна карта за изпълнението на Договора за добросъседство с България. Според Османи, тезата за българските корени на македонските етнос и език е израз на недоверие в този договор от 2017 година.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието