Мая Манолова: Срещу българския народ беше извършено предателство

Ружа Райчева 28 април 2021 в 12:00 11281 0

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Днес, с блокирането на работата на парламента, срещу българския народ беше извършено предателство, което ще ни струва 13 млрд. лева. Това заяви пред медиите един от лидерите на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. 

По думите ѝ петдесетте лева подкрепа за пенсионерите няма да се изплащат след 31 май и не е взето решение как да се процедира.

Според Манолова мерките, взети от правителството по време на извънредното положение, трябва да бъдат предоговорени, а отлагането на обсъждането може да се окаже фатално за гражданите. 

"Публично ще огласим имената на депутатите, които блокират разглеждането на законопроектите в комисии и на тези, които гласуват срещу вкарването на тези точки в дневния ред", заяви тя.

Депутатът от ИМВ Арман Бабикян смята, че при липса на актуализация на българския бюджет ще има тежки последствия по отношение на въведени мерки заради коронакризата. "С действията си НС изглежда има желание към здравната и икономическа криза да се добави и политическа", заяви Бабикян.

Народният представител от ИМВ Николай Хаджигенов каза, че всички партии освен доскорошните извънпарламентарните сили се противопоставят на предложенията за промени в Изборния кодекс. "Дребните партийни интереси нямат място тук. Разбирам, че е било така последните 30 години, но ние сме тук за да покажем друг начин, затова и не се възползваме от паркинга на НС. Не сме тук заради това".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови