БСП, ДПС, и ГЕРБ не харесаха програмата на парламента и провалиха заседанието

Георги А. Ангелов 28 април 2021 в 09:40 6267 0

Снимка БТА/Христо Касабов

Депутатите от БСП, ДПС, и ГЕРБ се въздържаха при приемане на дневния ред на парламента за тази седмица. Той бе отхвърлен, след което заседанието беше разпуснато преди парламентът да започне да заседава.

Заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин, който председателстваше, закри заседанието и свика председателски съвет. “В момента не може да има заседание. По принцип знаете, че председателят на Народното събрание би могъл да насрочи извънредно заседание във всеки един момент. Да се надяваме, че това може да се случи", каза Кристиан Вигенин.

В пленарна зала нямаше дебати и не стана ясно, защо “партиите на статуквото” провалиха заседанието и какво в програмата на парламента не им хареса.

Проектът за програма включваше гласуване за нов правилник на парламента, второ, окончателно гласуване на Изборния кодекс, създаване на комисия за Росенец както и на комисия, която да разследва факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ и сила при протестите на 10 юли и 2 септември миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови