Лукарски отрече взривът в Анево да е саботаж

Ивайло Анев 09 юни 2015 в 18:42 2327 0

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Министърът на икономиката Божидар Лукарски

Министърът на икономиката Божидар Лукарски категорично отрече твърденията, че взрива на полигона на ВМЗ-Сопот край Анево може да е саботаж.

Пред bTV той обяви, че към момента тече следствие и не би трябвало да бъдат изказвани хипотези. "

По думите при случая в Анево става дума за обучителни стрелби на оръжейници, които са военни специалисти, а не са новобранци. Тези стрелби се извършват по договори за наем на полигона, чиято цел е точна такава.

Той беше категоричен, че инструкторът, който е провеждал стрелбите има абсолютно всички квалификации и сертификати и е преподавател и лектор в различни университети. „Той пред мен потвърди, че са изпълнени всички предписания и задължителни указания при този вид обучение с РПГ”, каза министърът.

Той добави, че е категорично против поскъпването на тока за промишлеността с над 20%, както предлага Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

"Министерството на икономиката твърдо заявява, че сме против повишаването на таксата "задължения към обществото", а е за намаляването й за всички предприятия", каза Лукарски.

Той заяви, че не приема и друга идея на регулатора - таксата да се плаща от всички фирми, дори най-дребните, защото ще удари и малкия и средния бизнес.

Лидерът на СДС заяви, че партията му ще подкрепи предишния председател Емил Кабаиванов за още един мандат като кмет на Карлово въпреки разследванията, които текат срещу него. "СДС вярва на Кабаиванов", завърши министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!