Лукарски: Десните претърпяха поражение на вота, да се саморазпуснат

OFFNews 31 март 2017 в 09:10 3897 5

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Изборният резултат на Реформаторския блок е поражение, заяви подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски. 

Той определи по същия начин и представянето и на другите десни формации „Да, България” и „Нова република”, които също не минаха прага от 4% за влизане в парламента. По думите му и трите формации следва да се саморазпуснат и да започнат наново разговори на неутрален терен. 

„Не ни достигна това, че не бяхме обединени. Трябва да има нов разговор за десницата и да се върви към обединение”, категоричен беше той. „Явно всички сме виновни, за да сме на този хал и да има 300 000 души, непредставени в парламента”, посочи Лукарски.

„Факт е, че РБ не е печеливша формула и трябва да се започне наново разговор за десницата, но не беше грешка, че няма единен лидер. Обединените Патриотите много добре си живеят и дават добри резултати, без да имат единен лидер”, заяви бившият икономически министър.

По думите му обединението с РБ е навредило на „Глас народен”, които са загубили автентични техни гласове.
„Те дори влязоха донякъде в нашето донякъде схоластично и консервативно говорене, което им изяде от избирателите”, каза Лукарски.

Лукарски заяви също, че във вторник ще бъде гласувана оставката му като лидер на СДС. Очаква се бъде насрочена конференция на партията през месец май, , на която ще се решава въпросът за нов лидер.

„Ще остана в политиката и ще остана в СДС, няма да се цепя и да правя нови партии”, обеща Лукарски. Той призна, че според закона е много вероятно СДС да изгуби централата си на „Раковски” 134.

„Има един евродепутат, излъчен от РБ и би следвало РБ да има право на централа, но това е въпрос на тълкувание”, отбеляза Божидар Лукарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9059

6

CherryBlossom

31.03 2017 в 11:14

е до тука ли трябваше да се стигне...пак след дъжд качулка...и вместо да се разберат и да спрат да си ги мерят, на кой идеите са по-сини, те сега катарзис с оставки преживяват...

17439

4

мнение от IP

31.03 2017 в 10:48

Новият разговор го започна именно Христо Иванов, а не разни партийни кадърчета като Лукарски.

42249

1

Denis Rizanov

31.03 2017 в 09:31

и да има 300 000 души, непредставени в парламента

Сметките не излизат нещо. Некой не си е свършил работата.
От джемини и оная другата и забравих как и беше името, дето се спонсорира директно от АзъБъ твърдят, че лгбт-аджиите в България биле между 650 и 740 хиляди! За джийзъс айвъноф и педалската му коалицията не са гласували гласували и ПОЛОВИНАТА ОТ ПОЛОВИНАТА от "преброените".
Смятай значи колко са отвратени и те, след като не са гласували за собствената си коалиция...