Quantcast

Лозан Панов поиска ВСС да гласува за шеф на ВКС с бюлетини

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2015 в 10:59 3607 3

Лозан Панов поиска ВСС да гласува за шеф на ВКС с бюлетини

Кандидатът за председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов поиска ВСС да преосмисли решението си и да проведе избора с бюлетини. 

Той направи кратко изложение на концепцията си. 

Коментарът за начина на провеждане на гласуване той направи, след като днес ВСС отхвърли предложението за гласуване с бюлетини, а не със системата на ВСС за машинно гласуване. Съдия Панов се аргументира с доклада на Еврокомисията, както и съмненията, че изборът за председател на ВКС е предпоставен и че самият той е спряган за следващ председател на съда. 

Той дори предпочете да не бъде избран, ако кандидатурата му води до разделение в съдийската общност. 

"Ако пътят за този пост минава през раделяне на съдиите, то по-добре да се избере другия кандидат", каза той и помоли за прегласуване на начина, по който да се избере председател.

"Забележката в доклада за мен е важна и значима, моля да прегласувате решението си и моля да гласувате ръчно и с бюлетини", обърна се към членовете на ВСС Панов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2015 в 19:04

Изглежда почтен човек. И май няма да го изберат. А би било добре начело да застават нормални хора, а не шопари. Фактът, че спортува тичайки, а не плюскайки, мнооого го издигна в моите очи на обикновен човек.

29.01 2015 в 12:41

Лозан Панов е човек с достойнтство.

29.01 2015 в 11:10

Тия хора срам нямат!!!!!!!