Лозан Панов, кандидат за председател на ВКС: Не е важно кой ще спечели, важно е как ще го направи

OFFNews 25 януари 2015 в 17:25 2793 0

Лозан Панов, кандидат за председател на ВКС: Не е важно кой ще спечели, важно е как ще го направи

Снимка bTV

Не е важно кой ще спечели, важно е как ще го направи. 

Така кандидатът за председател на Върховния касационен съд Лозан Панов пред bTV. Съдията коментира инцидента с него, при който го блъсна автомобил малко, след като влезе в надпреварата за поста.  

"Дали има умисъл в това – не няма. Това беше битов инцидент, който настъпи в много неподходящ за мен момент", каза Панов и обясни, че човекът, който го е блъснал, го закарал до болницата. "Той не ме е оставил да лежа на паважа в дъжда", каза още съдията.

След инцидента той се отказа да участва в надпреварата за ВКС. Това свое решение той обясни с важен в живота му момент. На 11 ноември е починал човекът, който го осиновил. "При тези натрупвания на обстоятелства няма как да не се замисля и да не поставя други приоритети, които са над суетата", каза той.

По-късно обаче размислил, защото конкурсът се наблюдава от ЕК и не е без значение дали той ще мине без състезание и дали ще има феърплей. 

Той каза, че решението му да се върне в надпреварата е лично негово. "Дали е предрешен изборът или не, аз лично смятам, че няма данни, които да сочат подобно нещо. Аз съм за борба на идеи. Във всяко състезание, в което съм участвал, не съм участвал проформа", каза още той.  

По думите му съдебната система трябва да се отвори и съдиите да коментират съдебните си актове. "Когато едно съдебно решение е минало през сърцето на съдията, не виждам причина да излезе и да обяви своите мотиви, без значение как ще реагира обществото", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews