Лидерът на СДС: Предстоят прегови с ГЕРБ за евровота

OFFNews 17 март 2019 в 12:08 3479 7

Продължаваме преговорите за евроизборите само с партии-членки на ЕНП, включително и с ГЕРБ.

Това каза председателят на СДС Румен Христов по БНР. Той посочи, че за евроизборите партията води преговори с „Демократична България“ от месеци. Сигурно ще установя контакти и ще проведа разговори с ГЕРБ и ДБГ, каза още лидерът на СДС. 

Христов обясни, че и при разговорите си с ГЕРБ партията ще отстоява своите искания.  „Не бива да се прави коалиция в последния момент, така че до края на седмицата очакваме решение от нашите колеги от „Демократична България“ – с тях са най-напреднали разговорите. С ДБГ имаме чести контакти. А с ГЕРБ предстоят, подчерта той. 

Димитър Делчев от ДБГ коментира, че широко дясно обединение има смисъл и би било добро. „Но с темпа, с който се водят разговори, може би десницата ще е обединена и готова за избори следващия евровот през 2024 г. Това нас от ДБГ не ни устройва, категоричен бе Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

6

aviatora

17.03 2019 в 18:34

ПОРЕДНАТА КУРВА НА БОКО ТИКВАТА

6000

5

choss

17.03 2019 в 17:19

Това СДС е егати недоразумението.
https://www.sds.bg/articles/8780-resheniya-na-natsionalniya-savet-na-sds-ot-15-mart-2019-g
"I. Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството за продължаване на преговорите за сключване на коалиционно споразумение с „Демократична България“ при следните параметри:

1. Обединяване около обща позиция, че основната цел на демократичната общност е промяна на порочния и неефективен управленски модел
и
II. Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството да проведат преговори с другите български партии-членки на ЕНП, във връзка с Европейски избори 2019 г."
Значи, хем ще борим порочния управленски модел, хем ще припкаме да се хванем за шлифера на същия порочен модел, белким се смили да ни даде избираемо местенце в листата си!
Ей, "Демократична България", да не сте посмели дори по телефона да говорите с тия трикаджии!!!

4000

4

Санев

17.03 2019 в 15:02

Само мисълта за преговори с ГЕРБ е конщунствена! Нещо повече - тя е толкова нечистоплътна и отвратителна, колкото и физиономията на така наречения СДС - лидер, който винаги е бил неприкрит лакей на мутрата от Банкя и на агент Сава от сараите!Да преговаряш с най- престъпната, най-корумпирана и най-просташка пасмина, която съсипа България, благодарение на която страната ни е вече в пропастта и ежедневно се самоубиват българи, е повече от предателство! Всъщност, предателство беше самото СДС - продукт на ЦК на БКП и ДС отпреди 30 години. То беше и най-голямото престъпление на комунистите, по-голямо от Народния съд, лагерите на смъртта и всички злодеяния на кървавата БКП, защото измамата СДС уби надеждите на милиони българи .Ами, прав му път на мазното нищожество Румен - да върви да преговаря с банкянските комунисти, то около Боко Тиквата са все продажници и политически проститутки! о знае ли се, може и да го "оценят", защото превъзхожда доста от тях по цинизъм и коварство!

17439

3

мнение от IP

17.03 2019 в 13:57

Каква десница е това с ГЕРБ? Обикновен тютлю гювеч. Такива отиват в историята. Разграничението в обществото е за или против (на дело, не на думи) върховенство на закона.

21061

2

рамбо

17.03 2019 в 13:11

Другарят Румен, предводител на 10-тината останали членове на СДС, очевидно ще иска избираемо място в листата за себе си. Това се разбира между редовете. Проблемът му е , че пуделите на Боко станаха доста и някои от тях са му излишни

11671

1

безпартийна

17.03 2019 в 12:43

След като от СДС изобщо са си помислили за преговори с ГЕРБ за евровота, означава, че те нищо старо не са забравили, и нищо ново не са научили. Това означава, че декларациите им за смяна на проваления управленски модел, (този на ГЕРБ), са кухи фрази. А и не знам защо си мислят, че ГЕРБ ще ги допуснат до представителство в евролистата си на челно място. Жалки надежди. Ще получат това, което си заслужават. Историята.