Лидерът на ДСБ: Избрахме трима нови зам.-председатели, по-млади от моята опонентка за поста

Гешев е новият Филчев, обяви Атанас Атанасов

OFFNews 13 февруари 2022 в 09:04 4222 0

Имаше оспорван избор на лидер на ДСБ на националното заседание на партията. Избрахме трима нови млади зам.-председатели, по-млади от моята опонентка.

Това заяви преизбраният председател на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов, който коментира вчерашния форум на партията и избора на ново ръководство по БНТ.  Той обясни, че част от делегатите са мотивирали искането си за промяна с довода "нека Атанасов да работи в парламента, а ДСБ да има ново лице". По думите му това нямало да е добре за партията. 

Евродепутатът Радан Кънев, който вече няма да е зам.-председател на ДСБ, ще се съсредоточи върху работата си в Брюксел, обясни Атанасов. Другите двама, които вече няма да са зам.-председатели, са Цецка Бачкова и Димитър Сяров. Продължаваме напред, каза още Атанасов. 

Той коментира и главния прокурор Иван Гешев, като го обяви за новия Никола Филчев, който бе обвинител №1 от 1999 до 2006 година. 

След приключването на мандата му Филчев бе изпратен посланик в Казахстан въпреки замесването му в няколко скандала. 

Историята с привикването на министър-председателя и неговия шеф на кабинета е абсолютна злоупотреба с власт. Главата на изпълнителната власт, човекът, който е избран от Народното събрание, иска да пита другата власт защо има толкова много публични данни за корупционни престъпления, а няма осъдени. Опитите на Гешев да затвори устата на тези, които искат да бъдат разследвани корупционните престъпления на Борисовата държава, трябва да приключат, заяви заместник-председателят на Народното събрание.

По думите му властите трябва да се контролират помежду си, няма война, а има очаквания на широки кръгове от българското общество.

Атанасов коментира и шпионския софтуер "Пегас". "Българските служби, които по закон имат право и трябва да предлагат специални разузнавателни средства, не разполагат с такъв продукт. Съмнявам се, че могат да противодействат. Това са димки на този етап, цели се да се отклони общественото внимание от важната тема за съдебната реформа. Ако някой отвън нещо е правил, да каже прокуратурата", заяви лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!