Филчев в БНР: Оплю Костов и ''разградския гризач'' и си тръгна

OFFNews 13 февруари 2020 в 13:47 12784 4

Снимка БНР

Бившият главен прокурор Никола Филчев се прояви в пълния си блясък по време на свое участие в предаването "12 плюс 3" на програма Хоризонт на БНР.

Предшественикът на Иван Гешев бе поканен в студиото да коментира анонсираната от държавното обвинение цялостна проверка на приватизационния процес в България.

И, естествено, Филчев използва националния ефир да изсипе порой от критики срещу бившия премиер Иван Костов, както и да хвали действията на Иван Гешев.

„Управлението на Иван Костов е катастрофа, той превърна тази приватизация в хищническо разграбване… Костов промени Гражданско-процесуалния кодекс и отне правото на прокуратурата да иска от съда разваляне на незаконните приватизационни сделки. Когато прокуратурата отказва да обслужва приватизатора Костов, аз му казах, че няма да служа на него и на управляващите, а на закона и на държавата. Тогава той се опита да превърне прокуратурата в агенция към Министерския съвет. Сезирах Конституционния съд, който заяви, че конституционният модел на държавата, включително и съдебната власт, може да се променя само от Велико народно събрание“, каза бившият обвинител №1.

Филчев нарече "неговия ортак от Разград" бившия депутат от СДС Никола Николов, а собственикът на Икономедия Иво Прокопиев бе определен като "разградския гризач" и "червенобузкото Прокопов". Той си позволи да говори на ти на радиоводещата и отправи директни обиди за нейната компетентност.

Филчев посочи, че Костов е откраднал 30 милиарда лева. На въпрос на какво се базират данните му, бившият главен прокурор подчерта, че изчислението е на водещи наши икономисти.

"Толкова е намерил, толкова е откраднал", каза Филчев.

След като водещата Снежана Иванова на няколко пъти подкани някогашния магистрат да не превръща интервюто в монолог, Филчев внезапно стана и си тръгна от студиото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

4

PetarD

13.02 2020 в 18:26

Какво да се очаква от едно куку-психопат.

3811

2

Toni2019

13.02 2020 в 14:24

Крайно време е вместо да притоплят Костов да споменат на младите, че точно преди Костов БСП фалира България. От гостите и медиите остава усещането, че преди Костов няма нищо и той не е трябвало да стабилизира държава във фалит.

Каква е тази тоталитарна цензура!?!? Днес БСП - с 5 абревиетури няма опозиция в парламента, а ние само за Костов слушаме.

12182

1

sawall

13.02 2020 в 14:10

щях да кажа, че е изкуфял дядка, ама той си беше такъв и като прокурор - корумпиран и неадекватен.