Левски е на всички, не е на партиите: ГЕРБ осъди митинга на ПП и ДБ

OFFNews 19 февруари 2023 в 17:38 3741 2

брифинг

Снимка БГНЕС/Филип Станчев

Брифинг на ГЕРБ

Левски е на всички, Левски не е нито на партиите, нито на отделните обществени групи. Левски събира в образа си цяла България. Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ Тома Биков. Повод за коментара му е събитието на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ пред Народния театър в София, с което те поставиха начало на предизборната си кампания.

Обидно е образът на Левски да бъде ползван и приватизиран от една група хора, които са дошли тук да вземат, а не да дадат, както е направил Левски – той е дал живота си, каза Биков.

Днес е ден за почит към Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата гибел в името на България. Днес не е повод нито за празник, нито е повод за музика в центъра на София, нито за хепънинг, най-малко е повод за откриване на предизборна кампания, заяви още Биков.

Това, което се случи в центъра на София около Народния театър, освен че е демонстрация за комплекс за липса на достатъчна национална идентичност, която се опитва да се прикрие под образа на Левски и борците за българската национална свобода, това е и обида за всички български граждани, коментира още Тома Биков.

Ние осъждаме категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не тези хора да се самоасоциират с делото на Левски и борците за нашата национална свобода. Нямат нищо общо с тях и днешното им поведение в центъра на София – с музика и декори около сградата на Народния театър, няма да ги направи повече българи. А част от тях изобщо няма да ги направи българи, защото българин е въпрос на самоусещане и въпрос на идентичност, а не въпрос на демонстрация и парадиране в този най-тъжен за българската нация ден, каза Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1930

2

Муню

20.02 2023 в 10:25

Да си бяхте докарали пак няколко автобуса, не се ли сетихте?
То май вашия вожд е прав, че сте не узрели и за това иска да ви насочва откъсо в парламента. От сумати време сте в политиката и пак се наложи Борисов да ви обяснява, че сте неопитни. Това на нормален език е, че сте не компетентни и за нищо не ставате!

1020

1

PlamenIv54

19.02 2023 в 18:21

Мани митинга! Виж в Благоевград Пирин какво неуважение към Левски прояви. Добре, че нереформираната съдебна система във футбола е от ГЕРБ, та спаси пълния резил.