Лена Бориславова: Задкулисие в ПП няма. Дунчев се съгласи да не води в София-област, другото е емоция

Ружа Райчева 20 февруари 2023 в 16:23 6298 0

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Архив

Лена Бориславова

Решението (Александър) Дунчев да не е водач, а втори в листата, което е сигурно избираемо място, е предварително обсъдено с него и неговата първоначална реакция беше на съгласие. Другото е … последваща емоция. Задкулисие в ПП няма.

Така бившият говорител на кабинета "Петков" Лена Бориславова коментира твърденията на бившия депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Александър Дунчев, че в партията има "задкулисие" и че, ако сподели какво е говорил с Кирил Петков - "ще провали изборите"

В петък стана ясно, че ръководствата на обединилите се предизборно формации ПП и "Демократична България" (ДБ) са взели решение водач на листите с кандидат-депутати в София област да бъде човек от ДБ. Според източници на OFFNews, Дунчев е отказал второто място. На свой ред Лена Бориславова твърди, че Дунчев е бил наясно и се е съгласил с взетото решение. 

Ето какво написа Бориславова на профила си във Фейсбук:

"ПП има колективни органи, които са взели по съответната процедура решения. Решението Дунчев да не е водач, а втори в листата, което е сигурно избираемо място, е предварително обсъдено с него и неговата първоначална реакция беше на съгласие. Другото е … последваща емоция. Задкулисие в ПП няма. Емоции обаче има - разбираемо с оглед на тежката на задача и това, че сме хора."

Според източници на OFFNews Александър Дунчев е взел окончателно решение да не участва в листите с кандидат-депутати на ПП, но въпреки това не напуска ПП и ще продължи да подкрепя формацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!