Бивш депутат от ПП обвини партията си в задкулисие при реденето на листите

OFFNews 19 февруари 2023 в 15:33 3477 0

Дунчев
Александър Дунчев.

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев обвини партията си в задкулисие, а съпредседателят на формацията Кирил Петков в лъжа в интермю за бТВ. 

Екологът Дунчев, който бе шеф на Агенцията по горите, опроверга твърдение на Кирил Петков, изказано в предаването "Панорама", че сам се е отказал от участие в предизборната битка, защото "можел да бъде по-полезен извън листите". 

"Случи се така, че хората в "Панорама" разбраха това, което не е вярно - че аз и моят екип в София-област от "Продължаваме промяната" сме се отказали да участваме в тези избори, да се кандидатираме кой като народен представител, кой като координатор, кой като просто поддръжник в секция. Хубаво е хората да знаят, че ние не сме се отказали, а просто протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на "Демократична България" с едно безпринципно, конюнктурно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които екипът е положил, за да я отвоюваме от мафията, превзела общините там", каза бившият депутат.

Той нарече думите на Петков като "интерпретации".

"Друго е съобщението, което съм му изпратил. И то завършва с това, че те трябва да вземат решение. Или си ревизират решението на Изпълнителния съвет на коалицията ПП-ДБ да върнат лидерството в СО на нашия екип, или нашият екип си тръгва, трябва да си търсят друг екип, други кандидати. Това е форма на протест да покажем, че не сме съгласни да се налага по този начин. Всъщност това е моделът, срещу който се борим - да сложим нашите хора накъде", каза още Дунчев.

Той каза, че е разговаряно със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който казал, че обединението не държи непременно да оглави листата.

"Тоест имаме задкулисие при нас", заключи Дунчев.

В отговор на въпрос какво ще предприеме, ако условието на организацията в София - област не бъде прието, той обясни, че "продължаваме битката, може и без "Промяната".

Той мотивира настояването на партийната организация в областта с постиженията й в годините, свързани с опазването от сеч на горите и борбата с феодализацията на общините.

"Промяната" в София - област е пример как се събират почтени хора. Всички са млади и супер принципни, а не мошеници като в Народното събрание. Показахме как трябва да се промени управлението на България, атакувахме незаконните строежи на Фюат Гювен и Вълка, а после и приватизацията на вековни общински гори в Своге, управлявано скрито от ДПС, а се води на ГЕРБ. Показахме как хората във Вакарел и Копривщица остават без дърва, показахме незаконната сеч от Своге до Самоков и как партии си купуват гласове", каза Дунчев

Дунчев каза, че е получил от Кирил Петков предложение да оглави някоя от листите в София - град вместо самия Петков или листа в друг регион, но, както самият той се изрази, "не е клъвнал". 

"Какъв шанс имаме да ревизираме корупционното управление на ГЕРБ, ако не може да ревизираме конюнктурното решение да се даде София област на "Продължаваме промяната", попита риторично той. Каза, че въпросът не е вътрешно партиен, а принципен и добави, че е работил отлично с хора от "Демократична България" - Божанов, Тома Белев, Мартин Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика