ГЕРБ се оплакаха от намеса в делото срещу Цветанов

OFFNews 13 май 2014 в 13:42 1384 0

Димитър Главчев

За намеса в делото срещу бившия вицепремиер Цветанов, в което той е обвинен, че умишлено е спирал разследване срещу бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров, се оплакаха на пресконференция днес от ГЕРБ.

Димитър Главчев от партията на Борисов посочи за пример развоя на днешното заседание на СГС по делото. Тодорв трябваше да се яви в пленарната зала по настояване на защитата на Цветанов. Бившият антимафиот обаче се оправда с проблеми с автомобила, с който се е придвижвал от Велико Търново до столицата. Според Главчев това е достатъчно уважителна причина, но въпреки това съдията е настоял Тодоров да се яви днес.

„Говорите се от много места, ч върху съдията се оказва натиск делото да бъде приключено преди изборите“, каза Главчев.

От ГЕРБ предупредиха още, че властта използва държавни средства, за да води предизборната си кампания. За това, според ГЕРБ, свидетелства фактът, че в последните месеци Министерският съвет често провежда изнесени заседания в различни части на страната.

В началото на процеса срещу Цветанов стана ясно, че бащата на съдията Тони Гетов, който гледа делото, е ремонтирал вилата на Цветанов в с. Шума. Това беше причина прокуратурата да поиска отстраняване на съдията поради предубеденост и близки връзки с Цветанов.  „Не искам да слушам внушения. Абсурдно е! Няма за какво да се отведа“, каза в началото на процеса съдия Гетов. 

Той обясни, че Цветанов не бил в приятелския кръг на баща му. 

Адвокатът на Цветанов Менко Менков тогава обясни, че заради възобновената проверка за имотното състояние на Цветанов и съпругата му, от ДАНС искали да се запознаят със строителните книжа на вилата в с. Шума. Според адвоката това било вмешателство на ДАНС в процеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови