Кунева за оставката на проф. Денков: Борисов ми разреши да правя промени

ОFFNews 06 април 2016 в 14:45 2854 3

"Аз получих пълното право от премиера Бойко Борисов да направя такива промени в политическия кабинет, каквито считам за нужни".

Така министърът на образованието Меглена Кунева отговори на въпрос на депутата от "Атака" Станислав Станилов за вчерашната оставка на нейния заместник проф. Николай Денков. Вчера той обяви, че има съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа ѝ.

Кунева обясни, че е предложила да се преструктурира работата на политическия кабинет, като се направи ресор, който да отговаря за ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” и именно това е причината за оставката на проф. Денков. 

Намерихме човек, когото министър-председателят одобри. Той разбира точно от оперативни програми – има сертификат от ЕК за работа с европроекти с висока стойност, каза вицепремиерът. Аз преструктурирах работата сред моите заместници, като предложих на проф. Денков да води не само висше образование, но и наука. Неговата представа за това как може да бъде най-полезен го накара да не поеме тези два толкова тежки ресора, а да се върне към своята академична дейност, обясни Кунева.

Малко преди оставката на проф. Денков образователният министър освободи друг неин заместник - проф. Костадин Костадинов.

Кунева обясни, че много цени професионалните качества и на двамата. Тя обясни, че ще продължи да работи с тях, защото те са "много високо ценени академични специалисти".

Станилов репликира Кунева и заяви, че според него зад тези промени "стои нещо друго". Кунева пък го призова да се усъмни в твърденията, които отправя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!