Кунева предлага Соломон Паси за кмет на София

OFFNews Последна промяна на 16 май 2015 в 14:23 2910 21

Вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева ще предложи Соломон Паси за кандидатура на Реформаторския блок (РБ) за кмет на София.

Това обяви самата Кунева в ефира на радио "К2".

"След номинацията му от нашата структура в район Витоша, ще предложа Соломон Паси за кандидатура на РБ за кмет на София – именно такъв профил за кандидат ще донесе мобилизация на доверието в РБ", заяви вицепремиерът.

Кунева подчерта, че намира за "много подходяща и зряла" кандидатура на Паси за кмет на столицата. Той бил в профила, който реформаторите търсят.

Според Кунева Паси е човек, който "е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата".

Тя подчерта, че уважава настоящия кмет на столицата Йорданка Фандъкова оценява приноса й за реализацията на европейските проекти. Собствена кандидатура на РБ в София обаче била важна за "консолидацията на максимално доверие и подкрепа за реформаторските политики" от гражданите на столицата.

Тя каза още, че коалицията е стабилна както в рамките на управляващото мнозинство, така и в РБ.

"Наша кандидатура ще обедини гласовете вдясно. Като се гласува за ГЕРБ и РБ, се гласува в една посока, на места ще се подкрепяме в ОбС и при кандидатите, но ние сме конкуренти", подчерта Кунева.

Тя коментира и списъците с посетители на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, като нарече казусът ужасяващ.

"Предоговарянето на кредитите ме отвращава. Да се злоупотребява с привилегия, какъвто е случаят с предоговорените депозити, е отвратително. Корумпирането на закона е последна степен на падението," коментира още вицепремиерът по темата с КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2015 в 22:13

Малко по-малко Кукувицата на Боко продължава да сваля доверието в РБ. Лукарски също работи по въпроса докато Кънев се пуска по пързалката

17.05 2015 в 21:43

Кунева може да предложи и Папа да стане,но Българите не предлагат!

17.05 2015 в 20:01

Абсолютно безсмислен ход, освен ако няма някакъв много по-коварен и таен замисъл, не за консолидация на "дясното" в София, а тъкмо обратното...

17.05 2015 в 11:21

Това е цинизъм!
Да не свършиха софиянци, та да ми предлагат хора, родени в други градове?
Няма как родените в града с дясно мислене да гласуват за Паси или Фандъкова.

17.05 2015 в 11:07

Това е като когато двама се лъжат и всеки знае , че другия знае, че го лъжат.
Надявам се Паси да излезе с чест от тази глупост. За да е с чест, трябва да стане веднага, без да чака реакция от ДСБ и десните избиратели като мен.

17.05 2015 в 07:29

Много лошо, направо няма избор - за даскалицата ме е срам да гласувам, защото ще гласувам за женския образ на президента - слаби и немощни същества със служба да пазят стола на ББ или да свеждат волята му до масите, за този ще ме гнус да гласувам, както ме е гнус за Доган да гласувам. Като се замисля не е хубаво да те е срам или да те е гнус в продължение на 4 години.

17.05 2015 в 06:07

Това е кандидатура за отвличане на вниманието. Тази кандидатура е най-слабата и те я знаят. Фандъкова е кукла на конци нейната работа е да стои и да слуша и да предава нататък. Фъндъкова няма никакъв принос най-слабия кмет на София. Кмет без никакво мнение и принос. София се гради за сметка на другите градове вижте колко пари е събрала София от данъци и други приходи и вижте колко е изхарчила. От къде идва разликата. Точно това е най-голямата грешка на Бойко. Предния път напрежението дойде от Варна сега може да дойде от рушащия се вече "хубав" Бургас и Местан ако продължи да нагнетява напрежението като Плевнелиев с бездушието си може и до гражданска война да се стигне.

17.05 2015 в 03:47

Мони Паси е достатъчно хитър и умен, за да приеме тази тъпа оферта. Това не е за него работа и той добре знае това, защото има инстинкт за самосъхранение. Важното е, че Кунева има кандидат. А как той ще се измъкне, ще видим.

17.05 2015 в 01:04

Хора това е предложение не кандидат кмет стига с тия преждевременни еякулации....

16.05 2015 в 19:04

фандъкова си върши екстра работата, не виждам защо трябва да се сменя и да си набутват техни хора.

лично аз за фандъкова ще съм, онзи не го ща, видях го кво стори, представям си го и като кмет, как софия ще заприлича на контейнер за лайна