Кунева отговори на Бареков: Не 300, а 3 са напуснали България на гражданите

OFFNews 09 март 2014 в 16:33 6055 8

Днес в медиите бе изнесена невярна информация, че 300 души от районните ни структури във Варна са напускали партията. Това не отговаря на истината.

Така от партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ отговориха на твърдението на България без цензура, че 300 активисти на партията от Варна са я напуснали.

В съобщение от партията обаче се заявява, че „Движение България на гражданите“ няма да толерира свои членове, работещи против ценностите на ДБГ и Реформаторския блок.

"Намираме, че подобни акции показват страха на популистки проекти от набиращите обществена подкрепа обединителни процеси в дясно. Структурата ни във Варна е с най-добрите изборни резултати на последните предсрочни избори и ние високо ценим усилията, положени до тук. Към момента 3 от общо 16 районни председатели във Варна са подали заявления за оттегляне и те ще бъдат заменени с нови. Повече от 1200 души са членовете на ДБГ във Варна, а едва 30 са заявили желание за оттегляне. ДБГ подчертава, че членството е индивидуално и никой няма право да говори от името на други членове", се казва в съобщение на България на гражданите.

В текста се казва още, че ДБГ няма практика да заплаща политическата работа на членовете си, тъй като това е дейност по вътрешно убеждение.

"Противопоставянето на обединителните процеси в рамките на Реформаторския блок няма да спре тези процеси. Както винаги сме заявявали, подобни случаи се приемат от нас като процес на изчистване на „Движение България на гражданите“ от хора, на очакванията на които за постове ние не можем да отговорим. Намираме процеса за оздравителен и не се противопоставяме на освобождаването на партията от хора, които не могат да отстояват ценностите на „Движение България на гражданите“, се казва още в съобщението.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов