Кунева: И след 3 години България няма да успее да приеме еврото

OFFNews 16 юли 2014 в 13:52 2346 2

Това, че България не влезе в еврозоната след 2007 г. е финансова, икономическа и държавна грешка, заяви пред БНР лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева. 

Тя прогнозира, че до поемането на председателството на ЕС от България, подготовка за което трябва да започнем след по-малко от 3 години, България няма да е успяла да приеме единната европейска валута, но трябва да е постигнала поне влизане в „чакалнята“ на еврозоната.

Според Кунева, Банковият съюз означава изключително строг контрол на банковите институции.

Нашите банки не са от мащаба на онези около 130, които са задължени да са под такъв контрол, но можем да заявим желание да спазваме стандарта на Европейския банков надзор, категорична бе тя.

На въпрос за излъчването на българско предложение за член на ЕК, първият български комисар коментира, че по-малко от 1/3 от страните са направили своите номинации и че процедурата ще започне след избирането на Юнкер за председател на ЕК.

Имаме успешен мандат на български комисар, каза тя за мандата на Кристалина Георгиева - и дано се случи това, което, за съжаление, при мен като комисар не стана - да бъде изслушан комисарят за свършеното в мандата му.

Директивата за гарантиране на влоговете до 100 хил. евро в банките е моя директива като комисар по правата на потребителите. За тези години обаче не се намери парламент у нас, който до поиска първият български комисар да се отчете за работата си, коментира още Меглена Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!