Куюмджиев: Борисов разигра театър с „Овергаз“, за да излезе герой

OFFNews 05 януари 2016 в 20:55 5359 10

Няма проблем с газа. В типичния си стил Борисов създава проблем и после го решава, за да излезе герой.

Така депутатът от БСП Явор Куюмджиев коментира пред bTV кризата с доставките на газ от „Овергаз” навръх Нова година. 

Това е междуфирмен спор, никой не е спирал никакво кранче. В Закона за енергетиката е записано, че в случай на проблем с доставките на газ, засегнатата фирма се обръща към обществения доставчик и той е длъжен да достави нужните количества, посочи Куюмджиев, като определи поведението на премиера Борисов като театър. 

Твърдението на Борисов за изграждане на газов хъб и интерконектори са празни приказки, защото няма откъде да дойде достатъчно газ, категоричен е червеният депутат.

По думите на бившия шеф на „Булгартрансгаз" Кирил Темелков има процедура, за да започне „Булгаргаз” да доставя нужните количества при криза и тя не предвижда заявка в последния момент.

Нямам представа защо „Газпром” е отказал доставки на „Овергаз”, след като от компанията обясняват, че са изпълнили всички условия по договорите. Не зная досега да е имало подобен случай, каза той.

По повод идеята за газов хъб Темелков обяви, че тя може да се осъществи, но едва през 2020 г., като дотогава трябва да бъде свършена ужасно много работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews